Lovagias üggyel érkezik Koltay Róbert

2019. február 08. 18:51:38  nyomtatási kép
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Hunyady Sándor: Lovagias ügy című vígjátékát mutatja be Vasváron, március 17-én. Az előadás főbb szerepeiben Koltai Róbert, Vándor Éva és Marjai Virág játszik, a rendező: Gaál Ildikó.

Hunyady Sándor eredetileg drámának írt műve, a szerelmes, de titkát fél(t)ve őrző kisember csalódásokkal és reményekkel teli története sokat finomodott, vidámodott a filmvásznon és a színpadokon, és mára inkább vígjátékká simult. A Zenthe Ferenc Színház előadásában ezt segíti a Márkus Alfréd és Verebes István nyomán a darabba került nyolc dal, amely a múlt század elejének kupléit, sanzonjait idézi hangulatában, s amelyeket Darvas Ferenc kísér élő zongorajátékkal a színen.
Az irodában alig titkoltan szerelmes, odahaza azonban odaadó férjet, Virág urat Koltai Róbert játssza, feleségét Vándor Éva alakítja, az irodista Gizikét Marjai Virág formálja meg, Gizike udvarlóját Máté Krisztián játssza. Baba Házi Anita, a kissé nagyothalló nagymama P. Kerner Edit révén tárul elénk, a további szerepekben Erdélyi Gábor, Albert Péter, Farkas Zoltán és Kántor Zoltán lesz látható. A darab díszleteit és jelmezeit a frissen diplomázott Mucsi Balázs álmodta meg, a koreográfiákat Sebestyén Csaba tanította be.
Miről is szól majd a történet?: 
A nagy nagybácsi, azaz Milkó vezérigazgató úr kis unokaöccse a nyegle fiatalember, az igéző mosolyú Milkó Pál, aki azt hiszi, neki mindent szabad, hiszen fiatal és reményteljes. Nem csoda hát, ha összekülönbözik a cég megbecsült könyvelőjével, Virág Andorral, olyannyira, hogy még meg is üti az idős embert. Virág úr erre otthagyja az állását és sértetten hazavonul. Milkó, hogy tettét jóvátegye, s legalább anyagilag segítse a nehéz helyzetbe került Virágékat, kiveszi kiadó szobájukat. Természetesen gondosan kerüli a ház urát, de annak szép lányával keresi a találkozást, sőt, menthetetlenül beleszeret?

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)