Októberi képviselő-testületi ülés

2018. november 06. 17:36:50  nyomtatási kép
A napirendi pontok előtt dr. Fabók Tibor képviselő örömét fejezte ki amiatt, hogy a kilátó melletti játszótér nagyon közkedvelt a vasváriak körében. Tóth Balázs polgármester hozzáfűzte: a helyiek mellett még a környékről is szép számban járnak a kisváros új közösségi terére, amely valóban nagy tetszést aratott. Fabók képviselő megjegyezte, hogy a nagy érdeklődés miatt a jövőben a területen illemhelyiséget, ivókutat kellene kialakítani, valamint a drótkötélpálya mellé a biztonság érdekében kerítést is szükséges lenne felállítania az önkormányzatnak. 

Óvodai beszámoló

Tóth Balázs hangsúlyozta, hogy a vasvári bölcsőde létszáma hamarosan eléri a 20 főt, tehát jó döntés volt két csoportot indítani. Megosztotta a képviselőkkel az óvodavezető félelmét, amely szerint hamarosan nyugdíjba megy több óvónő, s nem lesz könnyű betölteni ezeket a felelős munkaköröket. Megállapodtak abban, hogy hosszú a sétálóidő, s az új óvónőket előre fel kell majd venniük. A polgármester beszélt a bölcsőde finanszírozásáról. A város jó adóerő-képessége miatt az óvodában még a béreket sem finanszírozza teljes mértékben az állam, és ez igaz a bölcsődére is. Az állam a feladatellátás során nem csoportokat finanszíroz, hanem a naponta ténylegesen megjelenő gyerekek után ad támogatást. Annyi a könnyebbség, hogy ha fél hónapot jár már a gyermek a bölcsődébe, akkor az állam felé az elszámolás során a teljes hónapot figyelembe lehet venni. Az intézményi beszámoló egyébként sokrétű és pontos volt. Szó volt benne az intézmény nevelési rendjéről, a tárgyi és pénzügyi feltételekről, a feladatok ütemezéséről és az értékrendről is. Barabás Istvánné óvodavezető és Mikler-Tőkés Ágnes, a bölcsőde szakmai vezetője is megjelent az ülésen. Arra a kérdésre, hogy a bölcsődei dolgozók közül mennyien vasváriak, azt a választ adták, hogy Ágnes egyedüli helyi, munkatársai Vépről, Körmendről, Molnaszecsődről járnak dolgozni. Szó volt arról, hogy a szomszéd felőli kerítés kérdését meg kell oldani. Beszéltek a régi alagsorban található tornaszobáról, aminek helyisége dohos. Ha szakemberek úgy vélik, a vizesedés megállítható, megszüntethető, akkor érdemes a helyiséggel a jövőben foglalkozni. 

Módosult a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet

Dr. Ódor Ildikó elmondta, hogy az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását a következő új kormányzati funkciók felvétele indokolja, mely a könyveléshez szükséges: informatikai fejlesztések, szolgáltatások, piac üzemeltetése, turizmus igazgatása és támogatása, az ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek, településfejlesztési projektek és támogatásuk, gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében való ellátása.

Beszámoló a Városi Fürdő működtetésének tapasztalatairól

Tóth Balázs összegezte: A szezonálisan üzemeltetett strandfürdő három kültéri medencével működik, ahol az idősebb korosztálytól a gyermekekig, mindenki megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A fürdő nyitva tartása idényjellegű, május 15-szeptember 15-ig van nyitva. A fürdő nem saját tulajdonukban van, az önkormányzat csak üzemelteti. Megbízásos szerződéssel három úszómestert, két medenceőrt foglalkoztatnak, emellett két közfoglalkoztatott pénztáros és két takarító is dolgozik ott.
Ingyenes fürdőbérletet kapnak az Önkormányzati Tűzoltóság Vasvár készenléti szolgálatot ellátó tűzoltói (30 fő) és a VVSE Labdarúgó Szakosztály (110 fő) tagjai. A létesítmény kiadásainak jelentős részét a közüzemi és üzemeltetési díjak teszik ki. A polgármester elmondta, hogy a fürdőnek évi 10-11 ezer látogatója van, meleg nyári napokon ki lehet rakni a teltház táblát. A jó vízminőségű fürdő elsődleges célja, hogy a vasváriak látogassák, de nagyon sokan jönnek a környékről és távolabbról is, például Kőszegről, Szombathelyről. Éppen emiatt elgondoltató lenne, ha a jövőben különbséget tennének a helyiek és nem helyiek belépőjegyeinek árai között. Az önkormányzat számára a fürdő hét-nyolc millió forint veszteséggel zár, de a helyiek életminősége érdekében az önkormányzat vállalja a költségeket.  

Támogatták a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt

A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat Regionális Mentőszervezete kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A Vas Megyei Mentők jubileumi albumát, amelyet korábban 1998-ban és 2008-ban adtak ki, az elmúlt 10 év adataival szeretnék frissíteni. A fotózási, technikai, szerkesztői, nyomdai költségeket pályázati forrásokból, mentődolgozói felajánlásokból, valamint szervezetek és önkormányzatok támogatásából kívánják előteremteni. 
Az önkormányzattól, mint mentőállomással rendelkező településtől azt kérik, hogy a könyv kiadását lehetőség szerint 100.000,-Ft-tal támogassák. A képviselők nemes ügyről lévén szó megszavazták az összeget. 

Program
2021. május 7. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)