Bagi-Nacsa Show Vasváron

2018. november 06. 17:24:59  nyomtatási kép
A Duna Televízió egyik legnépszerűbb szórakoztató műsorának a humoristáival folytatódik a ComMedias Egyesület humorsorozata a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Az egyesület elnöke, Szép Bence avat be bennünket a november 22-i színházi előadás kulisszatitkaiba. 

-Különleges előadásra készültök, hiszen két nagyon elfoglalt és sikeres humoristát hívtatok meg Vasvárra. A Bagi-Nacsa duó tagjai viszonylag ritkán lépnek fel vidéken, főleg a Nyugat-Dunántúlon. Könnyű volt rábeszélni őket egy vasvári előadásra? 

-A rábeszélés viszonylag könnyen ment, időpontot volt nehéz találni a műsorukra. Néhány évvel ezelőtt a régi műsorukkal már léptek fel a közelben, Zala megyében, ott én is segítettem egy kicsit a szervezésben, mert Ivánnal akkoriban hetente dolgoztunk együtt. Két nagyon elfoglalt és sikeres humoristáról beszélünk, akik két társíróval, Kenderessy Attilával és a Vasváron jól ismert Ürmös Zsolttal írják a Duna Tv egyik legnézettebb szórakoztató műsorát, a "Bagi-Nacsa Show"-t. Ez a műsor hihetetlen sok munkával jár, ráadásul Iván és Olivér a televíziós elfoglaltságaik mellett számtalan egyéb területen is helytállnak: Iván könyveket és televíziós műsorterveket ír, Olivérről pedig közismert, hogy operett-rajongó, ő a tulajdonos-producere a Budavári Palotakoncertnek, amely egy nyári szabadtéri koncertsorozat a budai vár Oroszlános udvarában.

-A sajtóban azt olvasni róluk, hogy teljesen eltérő, erős személyiségek, te is így tapasztaltad? 
-Bagi Ivánról sokan tudják, hogy nehéz gyermekkora volt, tizenhat éves koráig nevelőintézetben nevelkedett, majd a féltestvéréhez költözött. Zaklatott fiatalkorát ráadásul még az is nehezítette, hogy hét éves kora óta pánikbeteg. Ezek nyomot hagynak az emberben. Ivánnal egy időben sokat dolgoztam együtt, rendszeresen jártunk úgynevezett geg-partikra, ahol televíziós műsortervek alapján ötleteltünk, de munka közben azonnal kiderült, hogy Iván zárkózottsága mögött hatalmas és kreatív elme dolgozik. Olivérrel egy showműsorban találkoztunk futólag, így őt én is csak a sajtóból ismerem egyelőre. A menedzserükkel vagyok szorosabb kapcsolatban, hiszen a fellépések szervezését ő végzi a srácok helyett, akiknek erre már nincs idejük. 

-Mennyire gyakori a szakmában, hogy két előadó ilyen régóta dolgozik együtt?

-Olivér és Iván egy házibulin találkoztak 1995-ben, azóta dolgoznak együtt. Az elmúlt 23 évben nyilvánvalóan voltak hullámvölgyek a szakmai együttműködésükben, de a pályájuk azóta is töretlen. 1996 óta szerepelnek a Rádiókabaréban, majd 1998-ban megnyerték a 4. Humorfesztivált, szerzői és előadói kategóriában. 1997-ben a Mikroszkóp Színpadhoz szerződtek, ezt követően különböző színházakban önálló estjeikkel vendégszerepeltek. 2003-ban indult el a "Banánhéj" című műsoruk a tv2-n, majd az elkövetkezendő években jöttek az új műsorok különböző televíziós csatornákon, a "Médiacápa", a "Szálka", a "Hal a torkán", 2016-tól pedig a "Bagi-Nacsa Show". A showbusiness-ben ritka az ilyen hosszú és gyümölcsöző együttműködés. 

-Lehet tudni, milyen műsorral készül a humorduó Vasvárra?

-A menedzserük ígérete szerint az önálló estjükből hozzák el a legjobb jeleneteket és paródiákat - bevallom, ők lesznek az első produkció a vasvári humorestek történetében, akiknek előzetesen nem láttam a műsorát. Ivánnal ugyan egy időben rendszeresen léptünk fel a Mikroszkóp Színpadon és a Stand Up Brigád humorestjein, de akkor Olivér nélkül lépett fel. Szerintem, aki ismeri és szereti a humorukat, nem fog csalódni - azt ígérték, hogy emlékezetes és humoros műsort készítenek. Amikor a műsort egyeztettük, azt kérte tőlem a menedzserük, hogy valamilyen "felvezető" produkciót szervezzek még a Bagi-Nacsa páros elé. Szeretik a bűvészetet, így Molnár Zoltánra esett a választás, aki tavaly hatalmas sikert aratott a trükkjeivel. 

-Akkor idén sem marad ki a bűvészet a műsorból. Hasonló trükkökre számíthatunk, mint tavaly?

-Várhatóan más jellegű lesz, Zoli most állítja össze a produkcióját, már fenyeget, hogy lesz benne kártyatrükk is. Ez azért számít poénnak köztünk, mert tavaly felajánlottam, bűvészkedjen az én kártyáimmal a műsorában. Aki ott volt, igazolni tudja, hogy több, mint 1100 kártyalapot használt el az egyik trükkjéhez... Drága ígéret volt a részemről, egy 52 lapos Bicycle kártyacsomag doboza 1200-1500 Ft... 

-Az idei produkciója is ennyire költséges lesz?

-Remélem nem, hiszen az egyesületnek így is sokba kerülnek a műsorok, de szerencsére a színháztermet a Nagy Gáspár Kulturális Központ a listaárnál olcsóbban adja bérbe a rendezvényeinkre és évek óta támogat bennünket Vasvár Város Önkormányzata, a Castrum Ferreum Kft., a PNH Kft., a Csörnöc Gyöngye Étterem és Győrvárról Kaczor Zsolt Mihály polgármester úr. Köszönjük minden önzetlen segítőnknek, de legfőképpen azoknak a polgároknak, akik jegyet vásárolnak a produkcióinkra, ezáltal pedig felejthetetlen közösségi élménynek lesznek a részesei.

-Hol lehet jegyet venni az őszi vasvári produkciókra?

-Kovács Ildikónál, akit munkaidőn kívül vagy hétvégén lehet hívni a 30 429 08 68-as telefonszámon, de elvileg az előadás előtt is lehet jegyet venni. Szerintem hatalmas lesz az érdeklődés a produkcióra, nem érdemes az előadás napjáig várni a jegyvásárlással, nehogy valaki lemaradjon a műsorról.  

-Mozgalmas az egyesület életében az ősz, nemrég Erdélyben jártatok, hogy fogadták a produkcióitokat?

-Évek óta kapcsolatban vagyunk a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal, hol Vasváron, hol Erdélyben készítünk műsorokat az alapítvány gondviselése alá tartozó 2135 gyerekeknek. 82 ház és napközi tartozik az alapítványhoz, az a célunk, hogy idővel az összes intézményt végig látogassuk és nevetést, jókedvet vigyünk a gyerekeknek és a nevelőiknek.  

Program
2021. május 7. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)