Első családi nap

2014. április 21. 15:33:40  nyomtatási kép
Emléktábla avató, kézműves foglalkoztató, bábelőadás és táncház 

Április első szombatján számos értékes programot tartottak a városban. Április 5-én délelőtt a Főszolgabíró téren felavatták a múzeumalapító Németh Antal emléktábláját, majd a rendezvény délután a Nagy Gáspár Kulturális Központ és a civil szervezetek kezdeményezésére első alkalommal életre hívott családi nappal folytatódott. A gyerekeket színvonalas kézműves foglalkoztató, bábelőadás és táncház is várta. A felnőttek Gábor Ferenc, köröstárkányi író Életem viharának emlékére című könyvének bemutatóján vehettek részt. 

Vasvár önkormányzata és a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány közösen felavatta az múzeumalapító Németh Antal emléktábláját a Főszolgabíró téren. A jeles közéleti személyiség, lokálpatrióta emléke előtt adózó rendezvényen beszédet mondott Kovács Tilda polgármester asszony, amit koszorúzás követett. A programokhoz kapcsolódóan helytörténeti előadásokat tartottak a zarándokszállás közösségi termében. Csukás Péter Németh Antal első világháborús hadinaplójáról szólt az érdeklődők előtt, majd dr. Zágorhidi Czigány Balázs, az alapítvány titkára: Vasvár helytörténeti kutatásairól Németh Antaltól napjainkig címmel tartott átfogó tájékoztatót. Gerencsér Imréné: „Vasvár egy lokálpatrióta szemével” című előadásában mutatott rá a kisváros szépségeire, míg a helyi képeslapokról a századfordulótól egészen 1945-ig Molnár Gyula nyújtott ismertetőt. Gergye Rezső: „Száz év játékai” - avagy a vasvári színjátszás 1914-2014 közötti egy évszázadát foglalta össze. Zárszót és pohárköszöntőt dr. Zágorhidi Czigány Balázs, a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány titkára mondott. 
A rendezvény után a vendégek a Nagy Gáspár Kulturális Központ és a vasvári civil szervezetek első Családi szombat elnevezésű programsorozatába kacsolódtak be. 
A kellemes hangulatú rendezvényen gobelin és fotó bemutatót is tartottak. A kicsiknek színvonalas tavaszi, húsvéti kézműves foglalkoztatót szerveztek. A gyerekek egyebek mellett színes papírsárkányt és nyuszis fadíszt is készíthettek, emellett az agyagozás technikáját is elsajátították. A kiváló ebédről a horgászok gondoskodtak, az ízekben most sem csalódhattak a megjelentek. Volt állatsimogató, és asztaliteniszezésre is lehetőség nyílt. Gábor Ferenc „Életem viharának emlékére” című könyvének bemutatóját a múzeum egyik termében tartották. A kötet az I. világháborút megjárt katonák visszaemlékezéseiből és a falu fekete húsvétjáról irodalmi igénnyel íródott. Mindeközben a gyerekek a celldömölki Tücsök Bábcsoport előadásait tekinthették meg a színházteremben, ahol a Kákics együttes táncházzal szórakoztatta az érdeklődőket.
A családi nap sorozatának megszervezésében nagy szerepet vállaltak a Nagy Gáspár Kulturális Központ közfoglalkoztatottjai, akik tanúbizonyságot tettek intézményben elsajátított tudásukból. Jól vizsgáztak!

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)