Megédesített hétköznapok

2014. március 24. 21:41:56  nyomtatási kép

A Nektár Színház Hamupipőke című gyermekelőadása

A gyermekek hétköznapjainak megédesítése érdekében alakult meg 2003 októberében a Nektár Színház, amelynek társulata ez idő alatt nyolc mesét állított színpadra. A Hamupipőke című előadásukat március 6-án mutatták be a Nagy Gáspár Kulturális Központ színháztermében.

A 11 évvel ezelőtt létrejött Nektár Színház társulata immár túl van az ezredik előadáson is. Színpadra alkalmazták az egyik legismertebb Grimm-mesét, a Hamupipőkét, de az ország számos pontján bemutatták már a Szépség és a Szörnyeteg, A Csizmás Kandúr, A brémai muzsikusok című darabjaikat is.  Gyermekelőadásként színpadra állították a Diótörőt, A hattyúk tavát, valamint A Világszép Nádszálkisasszony és a Kolontos Palkó című népmesék adaptációit is.  A repertoár a mesék mellett Az arany ember című Jókai-darab előadásával bővült.

A Nagy Gáspár Kulturális Központ színháztermében március 6-án a Hamupipőke című előadásnak tapsolhattak a gyermekek. Az árván maradt leány sorsát elmesélő történet az egyik legismertebb Grimm-mese. Kiderült, hogy neki is, mint minden mesehősnek, meg kell szenvednie a boldogságért, de az édesapjától kapott útmutató: „Légy jó és tisztaszívű!” segítette céljai elérésében. Elviselte mostohaanyja és nővérei kegyetlenkedéseit, s a mindent legyőző hit és szeretet végül a Tündér segítségével a Herceg karjaiba vezette. A Nektár Színház a darabot eredeti klasszikus zenével, mai hangvételű dalbetétekkel színesítve mutatta be. Az előadást Borbély Viktória, a társult vezetője írta, a versszövegek Csík Csaba nevéhez kötődnek, a zenét Juhász Ottó szerezte. Hamupipőkét Ferencz Gabi formálta meg, a Herceg szerepében Balogh Ferenc állt színpadra, míg Ezomániát, a gonosz mostohát Fodor Viktória jelenítette meg.

Fotó: Laki László

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)