A vasvári advent programjai

2012. december 05. 21:42:59  nyomtatási kép
Fellobban a második gyertya lángja

December 9-én, advent második vasárnapján 16:30 perctől a Dísz téren fellobban a második gyertya lángja is. E délutánon kerül sor a 2012. esztendőben született gyermekek köszöntése. Az ünnepi műsort az „Üss a hasadra!” Színpad és a Christmas Band előadásában láthatják a résztvevők. Civil segítők: Baba-Mama Klub, Vasvári Kisdedóvó Egyesület. A hagyományos jótékonysági és kirakodó vásár mellett karácsonyi ajándéktárgy-készítésre is várják a kisváros lakóit.

Máltai karácsonyváró

December 11-én, kedd délután 14.30 perctől a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Karácsonyváró rendezvényének.

Az iskola is ünnepel

December 13-án, csütörtökön 15 órától a Kardos László Általános Iskolában karácsonyváró a szülők és a Ficánkoló Óvoda részvételével.

Kötetbe foglalták a múltjukat – lezárul a jubileumi esztendő

Méltó módon, egész éves rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a Vasvár Városi Sportegyesület.  Míg a június harmadik hétvégéjén lezajlott ünnepi közgyűlés, s a másnapi fesztivál az elismerések átadására, a jelen sikereink ünneplésére adott remek alkalmat, addig a december 14-i évzáró közgyűlés a múlt ünnepe lesz. E napon este hat órától a Nagy Gáspár Kulturális Központ Színházterme ad otthont az évértékelőnek, majd ünnepélyes keretek között bemutatják az egyesület történetét feldolgozó kötetet is. A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent, gazdagon illusztrált kiadvány személyes történeteken, visszaemlékezéseken keresztül idézi a sportkör legendás napjait, ad átfogó képet a kisváros sportéletéről. A jubileumi rendezvénysorozatot lezáró rendezvényen ünnepi köszöntőt mond V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Kovács Tilda Vasvár polgármestere, valamint Németh Attila egyesületi elnök. Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Városi Zeneiskola tanárai és növendékei, a Vasvári Játékszín tagjai, valamint a VVSE U11-es korosztályának labdarúgói.

„Kézfogás az ősökkel”

December 16-án, vasárnap délután 15.00 órakor a Nagy Gáspár Kulturális Központ Castrum Galériáján kitárja kapuit a „Kézfogás az ősökkel” címet viselő tárlat, melyet Zöld Gábor születésének 100. évfordulója alkalmából hívnak életre a szervezők.

Advent harmadik vasárnapja a diákok műsorával

December 16-án, advent harmadik vasárnapján 16.30 perctől a Dísz téren a Kardos László Általános Iskola diákjainak műsora várja az ünnepre készülőket. Az adventi koszorún meggyújtják a harmadik vasárnapot jelképező gyertyát, s nem marad el a hagyományos jótékonysági és kirakodó vásár, valamint a karácsonyi ajándéktárgy-készítés sem. Civil segítők: Vasvári Diabetes Klub, Vasvári Természetjáró Sportegyesület.

Karácsonyi koncert

December 19-én, szerdán 17.00 órától a Kardos László Általános Iskola ad otthont a Városi Zeneiskola Karácsonyi Koncertjének.

A Városi Kórus ünnepi koncertje

December 22-én, szombaton 19.00 órától a Városi Kórus ünnepi koncertjét hallhatják az ünnepre készülők a Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban.

Aranyvasárnap a Dísz téren

December 23-án, aranyvasárnap a Dísz téren ugyancsak 16.30 perctől a Nagymákfai Hagyományőrző Csoport műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. E vasárnap civil segítői a Vasvári Horgász Egyesület és a Vasvár Városi Sportegyesület. Az aranyvasárnap programját is jótékonysági vásár is színesíti.

Újévköszöntő tűzijáték

A hagyományoknak megfelelően szilveszter éjszakáján idén is a Fő térre invitálja az ünneplőket a város önkormányzata, ahol éjfél után 30 perccel tűzijáték fényei mellett köszönthetik együtt az újesztendőt.

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)