Egyházi hírek

2011. augusztus 28. 16:02:11  nyomtatási kép
"Utad, Jézus, veled járjuk" - Keresztúti stációk megáldása a Szentkúton

Augusztus 13-án került sor a Vasvár-Szentkúton újonnan elkészült keresztúti stációk megáldására. A keresztút a helyi önkormányzat és magánszemélyek támogatásával készült el. Az egyes stációkat a vasvári fafaragó-tábor résztvevőiként öt nemzet fafaragó művészei készítették el egy hét alatt. Dr. Veres András megyésfőpásztor áldotta meg a keresztút egyes állomásait. Az ünnepségen - Palestrina és Bárdos Lajos egy-egy művével - a templomi és a városi énekkar működött közre.


Nagyboldogasszony búcsú

Idén augusztus 14-én került sor a Nagyboldogasszony-búcsúra, mely a temetőben lévő egykori plébániatemplomhoz kötődik. Az szentmisére szokás szerint körmenetben vonultunk fel. Az ünnep szónoka Fekete Szabolcs Benedek irodaigazgató, szombathely-szőllősi plébános volt. Idén kissé kevesebben, de annál nagyobb buzgósággal vettek részt a búcsún Vas és Zala megye különböző plébániáiról.


Programjaink
  • Szentmisék az Idősek Otthonában: szeptember 8-án és 22-én, csütörtökön, délelőtt 10 órakor.

  • A Mária neve napi búcsút szeptember 11-én, vasárnap tartjuk. Program: szombat előeste 7 órakor szentmise a plébániatemplomban, majd gyertyás körmenet lesz a Szentkútra, ahol szentbeszéd után, imádsággal, énekkel köszöntjük a Szűzanyát. Vasárnapi szentmisék: 7 órakor, fél 9-kor (Dr. Pem László egyházmegyei zeneigazgató). 10 órakor az ünnepi szentmisét bemutatja és a szentbeszédet mondja Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek-metropolita. Szentmise után körmenetet tartunk a belvárosban. Délután fél 3-kor lorettói litániát éneklünk a kegyoltárnál, majd a kegytárgyak megáldása után ünnepélyesen elbúcsúztatjuk a zarándokokat. Az ünnepi programokra szeretettel várjuk a vasváriakat is!

  • Szeptember 13-án, kedden fatimai engesztelés lesz templomunkban: ¼ 7-kor rózsafüzért, ¾ 7-kor lorettói litániát imádkozunk. A 7 órai szentmisét követően lesz az engesztelő imaóra.

  • Szeptember 14-én Szent Kereszt felmagasztalása ünnepe lesz, mely egyben plébániatemplomunk titulusa is. Ezért a templombúcsút a következő vasárnap, 18-án ünnepeljük majd.

  • Szeptember 24-én, szombaton plébániánk Karitász-csoportja az ausztriai Mária-kegyhelyre, Mariazell-be zarándokol.

  • Ugyancsak szeptember 24-én lesz Szent Gellért vértanú püspök ünnepe, aki Szent Imre herceg nevelője volt. Az esti szentmisében Szent Gellért közbenjárásával imádkozunk a nevelőkért, tanárokért, pedagógusokért.

  • Szeptember 25-én lesz Szentírás vasárnapja. Buzdítjuk olvasóinkat a Szentírás buzgó tanulmányozására, rendszeres olvasására: "Boldog, aki olvassa!" (Jel  1,3) A teljes (katolikus) Biblia egyházi jóváhagyással, magyarázatokkal ellátva folyamatosan kapható a Szent Kereszt Könyv- és Kegytárgyboltban.

  • A Szentatya imaszándékai szeptember hónapra - Általános szándék: hogy a tanárok és tanítók tudják továbbadni az igazság iránti szeretetet, és hiteles erkölcsi és lelki értékekre neveljenek. Missziós szándék: hogy az ázsiai földrészt szerte betöltő közösségek buzgón hirdessék az evangéliumot, és a hit örömével tanbúsítsák annak szépségét.

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)