Szeptemberi ajánló: konferencia, kiállítás, Európai Kultúra Nap, játszóházak a programok között

2011. augusztus 28. 15:59:15  nyomtatási kép

Konferencia: Vasvár 1664. európai fordulat

"Vasvár 1664. európai fordulat" címmel 2011. szeptember 8-9-én konferenciát szervez Vasvár Város Önkormányzata, a Városi Múzeum és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának Francia Tanszéke. A konferencia első napján, 8-án, 10 órától jeles hadtörténészek előadásai hallhatók. 9-én, 11 órakor 1664 méteres futást rendeznek, mely a Békeház udvaráról indul. 13.30-tól a résztvevők autóbusszal Szentgotthárdig utaznak, onnan pedig gyalogtúrával meglátogatják a mogersdorfi (nagyfalvai) emlékhelyeket, melyeket a vasvári békét megelőző szentgotthárdi csata emlékére állítottak.

Mind a konferenciára, mind a futásra és a túrára várják a szervezők a város polgárait, diákokat és felnőtteket egyaránt. Az ausztriai útra részvételi szándékukat 2011. szeptember 5-ig jelezzék a 94/572-037-es telefonszámon Horváth Dezsőnének.

Babák könyvtára

Szeptember 14-én szerdán délelőtt a Babák könyvtára ismét tartalmas kikapcsolódást kínálva várja a babákat és mamákat a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Játéksarok a könyvtárban

Szeptember 15-én, csütörtökön 15 órától kézműves- és játéksarok várja az érdeklődőket a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Metszetek és szilánkok


Szeptember 17-én 17 órakor Metszetek és szilánkok címmel nyílik meg Bodorkós András kiállítása a Nagy Gáspár Kulturális Központ Castrum Galériáján. A tárlat október 20-ig látogatható.


Kultúrházak éjjel-nappal

A Nagy Gáspár Kulturális Központ is kapcsolódott a szeptember 17-18-án megrendezésre kerülő Kultúrházak éjjel-nappal című, a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó országos programsorozathoz. A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte több mint ezer olyan épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt, amely kulturális értéket képvisel.


Európai Kultúra Nap kulturális gálával


Szeptember 20-án a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont a Falvak Kultúrájáért Civilhálózat által életre hívott IV. Európai Kultúra Napnak. 10 órai kezdettel konferenciát tartanak az önkéntesség európai éve jegyében: "Önkéntességgel a kultúráért - kultúrával az önkéntességért" témakörben hallgathatnak meg előadásokat az érdeklődők. Ízelítőül: Dr. Czetter Ibolya: Önkéntesség jelene és jövője az oktatás megújulása szempontjából; Nick Ferenc (Polyák István) Önkéntességgel a kultúráért - kultúrával az önkéntességért; Kovács István: Önkéntesség Vas megyében, Srecko Ornik ekl (Radizel, Szlovénia): Civil szervezetek és az önkéntesség; Buják Vince: Önkéntesek az oktatásban.
A délután a Szentkúti Mária-kegyhely felkeresésével folytatódik, majd 15 órától a Nemzetközi kulturális gálát követően átadják a civilhálózat által 2011. augusztus 15. hatállyal alapított "Együtt Európáért" elismerést is.

Rockbuli Vasváron

Szeptember 24-én (szombat) fél hattól koncert lesz Vasváron, a Palazzo Club és Teraszon.

Fellépő zenekarok: Vasvár Brass Band, Unknown, Slinky, Averilun, Spin Bacters, Karak.

A stílusok a fúvószenétől a doom metalig széles skálán mozognak. További érdekesség, hogy a zenekarok többsége vasvári, vagy vasvári kötődésű.

A belépés ingyenes. További információk a www.vasvarmost.fw.hu-n találhatók.

Szervező: Németh Balázs. Támogató: Nagy Gáspár Kulturális Központ.Hóvégi játszóház

Szeptember 30-án 15 órától a hagyományos hóvégi játszóházba várják a kicsiket és a nagyobbakat a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának dolgozói.  


Zárva tart a könyvtár

Október 3-án szakmai továbbképzés miatt a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár zárva tart. Olvasóik megértését ezúton is köszönik az intézmény dolgozói.


Könyvtári napok


Október 4-től október 9-ig Összefogás Könyvtári Napok rendezvénysorozat, melynek keretében sok érdekes programmal várja majd látogatóit a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár.


Ízelítő a Nagy Gáspár Kulturális Központ októberi kínálatából:

Október 1. Idősek Napja; október 6. Nemzeti gyásznap; október 22. Liszt Ferenc születésnapja; október 22. Oroszi István költői estje, október 23. Forradalom ünnepe;

november 6-7. Hegyháti Toborzó.A 2011-2012-es évad színházi bérlet műsora:


2011. október 28. (péntek): Kálmán I. - Békeffy I. - Kellér D. - Gábor A: Kaktusz Virága - zenés komédia két részben a Kalocsai Színház előadásában.


2011. november 26. (szombat): Mika Myllyaho: Káosz - hétköznapi történetek - a Ferrum Színházi Társulat előadásában.


2012. január 21. (szombat): Petőfi Sándor: Tigris és hiéna. Bemutatja: Soltis Lajos Színház - Celldömölk


2012. március 31. (szombat): Katona Imre: Csíksomlyói magyar Passió a győri Forrás Színház előadásában.


2012. április 28-május 1.: Jókai Mór: Bolondok grófja. Bemutatja: Alig Színpad - Veszprém.


A bérletek a tavalyi (4000-9000 Ft) árakon kaphatók szeptember elsejéig. A tavalyi bérleteseknek az első 10 napban elővásárlási joga van.

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)