Hajómodellezők külföldön és itthon

2011. augusztus 23. 14:11:05  nyomtatási kép

Augusztus 13, 14, 15-én, 17. alkalommal rendeztek modell hajó világbajnokságot. Franciaországban a Chatellerault melletti tónál tíz ország részvételével kezdődött meg a versengés. Magyarországot négy vasi, valamit egy budapesti versenyző képviselte. A nem mindig pontos szervezés, a váltakozó időjárás nagyban nehezítette a sikeres startokat. Több kategóriában összesen 105 hajót tettek vízre. Versenyzőink (Horváth István, Horváth Péter, Werderits János Szombathely, Horváth László Vasvár, Angel Tamás Budapest) tovább öregbítették a Magyar modell hajóépítők hírnevét. A mezőny erős részét a nagy múlttal rendelkező "keleti blokk" képviselte, élükön a Bulgárokkal. A hónapokig tartó felkészülés és a tréningek szép eredményeket szültek. Werderits János IV, Horváth István VI, Angel Tamás IX, Horváth László XI, Horváth Péter XII. helyezést értek el. Gratulálunk a szép eredményekhez!  

A hosszú út után egy héttel újra vízre szálltak, illetve vízben álltak a hajómodellezők. A vasvári-tó vízét borzolták az apró, de szörnyen gyors kis masinák.                                                                 

Tízedik alkalommal gazdagították az augusztus 20-i ünnep köré szervezett hegyháti rendezvények sorát. A családias eseménnyé fejlődött barátságos versenyre 19-en neveztek. A Zalaegerszegről, Pécsről, Szombathelyről, Csurgóról, Kaposvárról és Nagykanizsáról érkező versenyzők családjukkal, barátaikkal jöttek Vasvárra, s a helyi érdeklődőkkel együtt kiválóan szórakoztak az izgalmas megmérettetésen. Ezúttal az elmúlt évek fenyegető esőfelhői is elmaradtak. Alapvetően két kategóriában indítottak hajókat. A rádió vezérlésű hajóknak egy bójákkal kijelölt terület kerületén haladva kellett megmérkőzniük egymással, és természetesen a háromfős szigorú zsűri stopperjével. A körpályás gyorsasági hajók eredményei alig maradtak el a világbajnokságon elért eredményektől.
Helyezettek: rádióirányítású csoport: I.  Dr. Lekszikov Gábor , II. Tamasoczki Tamás, III. Termő Zsolt gyorsasági csoport: I. Werderits János  /240 km/h/, II. Horváth István /200 km/h/ III.Várady István  /115 km/h/

Az eredményhirdetést követően helyben készült babgulyás közös elfogyasztása koronázta a napot, melyet "Hacsi-bácsi" és "Rambó" szakértelme és gondossága tette a verseny második legfontosabb eseményévé. A búcsúzkodás közepette többször elhangzott a "jövőre ugyanitt". Úgy legyen!
LakiL.

Program
2021. június 25. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
26
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)