Pécsett győzelemmel rajtolt a Vasvár

2007. február 19. 19:02:48  nyomtatási kép

A hajnali kelés és az utazás fáradalmai ellenére a Vasvár kezdett jobban. Szoros, zárt védekezésének köszönhetően az 5. percben már 3:0-ra vezettek a vendégek úgy, hogy még egy hétméterest is kihagytak. Csak a 8. percben érte el első találatát a Pécs (1:5). Ekkor úgy tűnt, sétameccs elé néznek a hegyhátiak, de nem így történt. Jött az első hullámvölgy, s a következő 10 percben csupán egy találatot jegyeztek a vendégek, míg a Pécs felzárkózott, s a 18. percben egál volt az állás (6:6). Ekkor elsősorban támadásban vétett sok hibát a Vasvár, az eladott labdákból pedig rendre leindított a Pécs. A szerencse is a házigazdák mellett állt, ugyanis a vendégek sorra kihagyták ziccereiket. Igaz, ezt a luxust többször megtette a Pécs is, s erősen hullámzott a játék.
Feszes volt a félidő hajrája, a gólok fölváltva estek, a 27. percben (8:8), majd 9:9-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első 10 perce fej-fej melletti játékot hozott. Mindkét csapat gépezete csikorgott. Csupán egy-egy vasvári találat jelezte, hogy a Mecsek-alján is gólra kell játszani ezt a játékot. A vendégek azonban beindultak. Megtalálták a ritmust, elkapták azt a képzeletbeli fonalat, s 5 perc alatt 5 gólt lőttek. A 15. percben már helyenként csillogott az Exclsive Change Vasvár (14:19), elsősorban Nagy Anikó, Szondy Kitti, Utasi Ágota zilálta szét a Pécs védőfalát, s a jó zárásoknak köszönhetően Nagy Anikó átlövéseivel megnyugtató előnyt sikerült kiharcolni. A Pécs azonban nem adta fel, s 15:20-as állást követően a 21. percben két gólra feljött (19:21), elsősorban a pécsi Székely Katalinnak és Vasas Edinának köszönhetően. Ami öröm az egyik oldalon, az üröm a másik félnél. Fancsali Ferenc edző morózus képpel nézte csapata vergődését. Igaz, ebben a vergődésben a bírók is ludasak voltak. Gól utáni középkezdésnél, a Vasvár alig ért labdához, máris feltartott kézzel jelezték, passzív a vendégek játéka. Elgondolkodtató pártatlanság? Nagy Anikónak nem maradt más választása, mint messziről ellőni a labdákat, eredménytelenül. Kemény, rapszodikusa volt a játék, adok-kapok alapon küzdöttek a felek, számtalan kiállítás jelezte, nem éppen nőies csata folyik a pályán. A Vasvár 9 db kétperces kiállítást kapott, ebből Zsohár és Szalai 3-szor "érdemelte ki" a sárgalapos figyelmeztetést, illetve a végleges kiállítást. Fancsali Ferenc átszervezte a csapatot, és sikerült a pécsi kontrákat is megfékezni. Nagy Anikó és Matetits Gabriella hátukra vették a csapatot, s találataikkal átsegítették együttesüket a hullámvölgyön. A 27. percre a Vasvár szempontjából helyre is állt a pályán a rend, a vendégek 25:20-as vezetése szertefoszlatta a Pécs akár csak pontszerző reményeit is. A vendégek kemény védekezéssel, kitűnő labdákkal, gólokkal jelezték, ők a tabella felső és nem alsó harmadában foglalnak helyet. Ám izgalomból jutott a végére is, a Pécs hajrázott, lőtt 3 gólt, a Vasvár pedig még kettőt, ezzel beállították a Hegyhát szívéből, Vasvárról érkező lányok a 27:23-as végeredményt.

PTE-PEAC - EXCLUSIVE CHANGE VASVÁR-VSE  23:27 (9:9)

Pécs, egyetemi sportcsarnok, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés
PÉCS:
1) Molnár Orsolya (0)
3) Danyi Ágnes (0)
4) Stier Nóra (0)
5) Miklós Zsanett (1)
7) Weitner Nóra (0)
8) Bareith Judit (0)
9) Gráner Beáta (2)
10) Vasas Edina (10)
11) Darányi Nóra (3)
13) Gál Rebeka (0)
15) Horváth Petra (3)
16) Víg Vivien (0)
17) Peringer Lívia (0)
18) Székely Katalin (4)
Edző: Danyi Gábor

VASVÁR:
2) Kollár Éva (0)
3) Matetits Gabriella (3)
5)   Elena Golovko (2)
6)   Szondy Noémi (0)
7)   Szondy Kitti (4)
8)   Németh Diána ((0)
9)   Szalai Marietta (0)
10) Zsohár Móni (5)
12) Vízvári Tímea (kapus)
14) Utasi Ágota (4)
16) Szabó Hedvig (kapus)
19) Kovács Katalin (0)
22) Nagy Anikó (9)
Vezetőedző: Fancsali Ferenc

VÉLEMÉNYEK
FANCSALI FERENC EDZŐ: Nem titkolt szándékkal, győzni jöttünk Pécsre, s ezért mindent el is követett a csapat. Zárt, határozott védekezést, pontos indítást kértem a lányoktól. Bár voltak hullámvölgyek, ezeken sikerült átlendülnünk. Győzelmünket elsősorban jó védekezésünknek és Szabó Hédi kitűnő kapusteljesítményének köszönhetjük. Nagyon kellett ez a győzelem. Ha a következő hétvégi, szombati hazai találkozón a Veszprémet sikerülne megverni, akkor már a dobogón vagyunk. Erre a koncentrált, sikeres rajtra azért is szükségünk van, mert a csapatnak minden mérkőzés presztízst jelent. Eredményes játékkal szeretnék a közönséget és a várost is kiszolgálni, s minél előnyösebb pozíciót kiharcolni már a tavaszi szezon első két mérkőzésén. Ehhez kitűnő alapot teremtett a Pécs elleni, idegenben aratott győzelem.
NAGY FERENC SZAKOSZTÁLYVEZETŐ: Mit mondjak? Izgalomban bőven volt részünk. A mérkőzés végére azt is elfelejtettük, hogy nem akartak beengedni bennünket az egyetem területén lévő sportcsarnok parkolójába, s a fáradságos utazás sem volt hiába, hisz tarsolyunkban két győzelmi ponttal térhettünk haza Vasvárra. Bár még nem vagyunk csúcsformában, azért akarásból, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat. Gondolom nagy örömet szerezve ezzel otthon maradt szurkolóinknak is. A Veszprém ellen már most kérek mindenkit, jöjjön, buzdítsa kedvenceit, hogy ugyanolyan kitűnő tavaszt produkálhassunk, mint amilyen "Exclusive" volt az ősz, hogy ezzel a szójátékkal éljek Az Exclusive Change Vasvár VSE  NB I/B-s női kézilabda csapata nevében. Minden jó, ha a vége jó, így voltunk ezzel mi is, hisz győztünk. Pécsről is emelt fővel távoztunk, a Mecsekalján igazán jó volt vasvárinak lenni.                       -Bodorkós-      

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)