Farsangi Bál az iskolában

2007. február 15. 21:56:15  nyomtatási kép

Az idei báli szezont a színvonalas Városi Bál nyitotta rangjához méltóan az új Kulturális Központban. Az önfeledt szórakozás következő helyszíneként  az általános iskola aulája öltözött farsangi díszbe.
Február 2-án 200 felső tagozatos tanuló és tanáraik álarcos mulatságát rendezték itt.   
Horváthné Tóth Mária igazgatóasszony és Sejber Martin diákönkormányzati elnök képletesen átvágták a táncteret átkötő színes szalagot, ezzel megnyitva a rendezvényt. Aztán szólhatott a zene, következtek a táncos műsorok, s estig ropták a táncot. A maskarások között a tanárok is szerepeltek.
Másnap az iskola kisebbjei mulattak az alsós farsangi karneválon. Szigetvári Mihályné igazgatóhelyettes asszony megnyitója után következett a jelmezes felvonulás majd a műsorszámok: a 4. évfolyamosok erre az alkalomra összeállított produkciója, a 3. évfolyam és a 4.c osztály cirkuszi produkciói, majd pedig a társastáncosok, az Akvamarin táncegyüttes és néptáncosok összeállításai, utóbbiak a végén moldvai táncházba invitálták a közönséget.
Köszönet a szülőknek az anyagi támogatásért, a finom süteményekért, ötleteikért gyermekeik jelmezeihez. (A bevételt a tanulók kirándulására fordítják.)
A következő hétvégén rekordnak számító létszámmal rendezte meg a Szülők Közösségének Választmánya az iskolabált, ezzel idősebb generációk hagyományát ápolva, hiszen mióta csak emlékezünk, SzM bál mindig volt.
Ez a 342 főnek megszervezett rendezvény kiszolgálásával, példaértékű volt. Köszönet a Szervezőknek! A jó hangulatot bevezették a mostani és a volt tanítványok táncos produkciói. Birkásné Méhes Éva választmányi elnök megnyitója után "színpadra kerültek" a rockysok, a társastáncot tanulók, az Akvamarin táncegyüttes és a néptáncosok bálnyitó tánca. A műsor zárásaként s egyben a farsangi bál megnyitásaként a diákok tanáraikat, a város polgármesterét és nejét, a választmány vezetőit felkérve megnyitották a táncok sorát, ami aztán reggelig tartott. Az éjféli tombolahúzáskor sokan voltak Fortuna kegyeltjei, sőt a fődíjak újra-felajánlás révén másik gazdát találtak.

Évek óta hagyomány, hogy februárban az általános iskolás néptáncos gyerekek Sejberné Szabó Mariann vezetésével műsorral kedveskednek az óvodásoknak,  utána pedig közös tánccal, játékkal ünneplik a farsangot. 12-én a Béke utcai, 13-án pedig a Kossuth utcai óvodások "ficánkolhattak" az iskolásokkal.

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)