A városi bál

2007. február 14. 22:50:02  nyomtatási kép

A vasvári báli szezont a XI. Városi Bál nyitotta meg az új, impozáns kulturális központban. 140 fő hódolt a farsangi szokásnak, s táncolta végig az éjszakát. (Még 20-30 fővel bővíthető ez a létszám.)
A rendezvényre érkező csinos hölgyeknek és elegáns uraknak az ajtóban Birkás-pálinkás fogadtatásban volt része. 20 órakor a bált levezető Szép Bence felkérte V. Németh Zsolt polgármester urat az ünnepélyes megnyitásra, aki utalt arra, hogy talán nem is gondoljuk, hogy több ezer éves hagyományt ápolunk. A latinok ekkor a természet megújulását ünnepelték, a görögök Dionüzosznak áldoztak, a rómaiak rabszolgákat is felszabadítottak. Mi a keresztény kultúrkörben a böjtöt megelőző vigadozással saját gyarlóságunkat is megéljük ily módon.

Polgármesterünk beszédében kitért a bálnak helyszínt adó gyönyörű épületre.
Azt is megtudhattuk, hogy a jelenlegi épület előtere galériájával, összenyitható termeivel összalapterületét tekintve megfelel az egykori nagyteremnek.
"Az eredmény, amit itt látunk, megfelel a várakozásnak. A mai bál igazolja, hogy Vasvárnak van igényes szórakozást óhajtó közönsége. ?A jó bál feltétele a finom étel-, ital, jó zene. Azonban a jó hangulatot a bál résztvevői, az asztaltársaságok biztosítják." - hallottuk városunk első emberétől. Amiért ő személyesen is mindent megtett, hiszen nem mulasztott el egyetlen társaságot sem felkeresni az est folyamán.
A köszöntő beszéd után Csoknyai Barbara és Gorza Zsolt nyitótánca következett, majd a gyönyörű páros felkérte a város első emberét és nejét, aztán ettől kezdve fürge lábak ropták reggelig. A vacsora után - mely igazán jóízű, bőséges, izlésesen tálalt volt - hamarosan "berobbant" sokak kedvence: Sólymos Tóni.
Az Albatrosz zenéjét már csak az éjféli tombolahúzás szakította meg, ahol közel félszáz értékes tombolatárgy talált gazdára.
"Jövőre ugyanitt, ugyanígy" - ilyen és ehhez hasonló beírások olvashatók a Vendégkönyv lapjain.

Program
2021. június 17. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)