A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2004. december 22. 07:37:21  nyomtatási kép


A tagság száma növeli a kamarák erejét - hangzott el a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évzáró sajtóbeszélgetésén Szombathelyen. Ha többen lennének, jobban érvényesíthetnék a vállalkozók érdekeit, és nagyobb súlyuk lehetne a törvények elõkészítésében. Mindezek ellenére a kötelezõ tagság visszaállítására nem gondolnak, de a kötelezõ regisztrációt fontosnak tartják Vasban.

Vas megyében az ipart, a kereskedelmet és a szolgáltatást is a stagnálás jellemezte 2004-ben. A gazdaság a sorra bezáró cégek miatt nem fejlõdött az idén. Kedvezõ folyamat viszont, hogy az iparban kezd visszaszorulni a bérmunka. A foglalkoztatás növeléséért a kamarák csak úgy tehetnek, ha a jogszabályok elõkészítése során képviselhetik a vállalkozók érdekeit.

Kovács Vince elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

"Olyan jellemzõ elvonások ne sújtsák a vállalkozásokat, amely azoknak a profittermelõ képességét illetve a foglalkoztatási képességeit csökkentik."

A kamarák uniós mintára szeretnék növelni befolyásukat, és akár állami jogköröket is átvennének. Ilyen lehetne például a vállalkozói igazolványok kiadása. A vasi kamara csatlakozott az országos tiltakozáshoz, amely azt kifogásolta, hogy a vállalkozóknak november végéig több mint 100milliárd forintnyi áfát nem térítettek vissza.

Kovács Vince elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

"Nem járható út, hogy az állami költségvetés hiányát a magyar vállalkozások fizessék meg illetve átmenetileg finanszírozzák abból a pénzbõl, amely az õ jogos pénzük."

A vasi kamara szerint át kell gondolni a szakképzés jövõjét, mert jelenleg számos területen szakmunkáshiány van, míg mások nem tudnak elhelyezkedni. A megoldás a feladatcentrikus, és nem a fejenként járó finanszírozás lehetne.

Tanai IbolyaForrás: Pro-28 Stúdió
Program
2021. május 7. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)