Vasvári sportpalánta a Világkupa harmadik fokán

2004. december 17. 08:59:26  nyomtatási kép


Októberben Budapesten került megrendezésre az I. Tradicionális Kung-Fu Világkupa, ahol a chang dung sheng stílusú shaolin irányzatot képviselõ Kondor & Sranger Controll SE színeiben Tamás György 11 éves vasvári kisdiák bronzérmet szerzett. Vele beszélgettünk a Művelődési Ház egyik termében.

- Milyen kategóriában sikerült nyerned?
- A gyermek I. korosztályban, formagyakorlat küzdelemben. 9 versenytársam volt, végül a bronzéremért is holtversenyben küzdöttünk, és nekem sikerült megszereznem.

- Hogy is kezdõdött a versenyzés?
- Apukám javasolta 5 évvel ezelõtt, hogy menjük el és nézzük meg az újsághirdetésben látott kung-fu edzést Szombathelyen. Megtetszett, és ott is maradtam.

- Milyen rendszerességgel jársz edzeni?
- Hetente 2 alkalommal 1 óra volt kezdetben. Most már a héten kétszer két órára megyek. Ezenkívül rendszeresen vannak hétvégi edzõtáborok, de nyáron is van ötnapos edzõtábor.

- Nem fárasztó a bejárás?
- Egyáltalán nem. Szeretem ezt a sportot. Míg apukám be tud rendszeresen vinni, addig szeretném csinálni. Lehetne egy héten többet és többször is edzeni, de mi csak így tudjuk megoldani az utazást. Sajnos nincs buszjárat, amivel oda lehetne érni az edzésre, és végig ott lehetne lenni, így autóval járunk.

- Mesélj a világkupáról!
- 2 napos rendezvény volt Budapesten a Körcsarnokban. A csapattal utaztam. Szombat reggel a mesterek  küzdöttek. Mi késõbb a középsõ páston mérkõztünk meg. Küzdeni is kellett és formagyakorlatokat bemutatni.

- Milyen színű övek vannak nálatok?
- Fehér, citromsárga, narancssárga, zöld, kék barna, piros és fekete. Egyik legszebb emlékem, mikor a citromsárga övet megszereztem egy gyermekedzés minõsítõjén. Egyébként egyszer én is szeretnék feketeöves mester lenni.,
ahogy a mostani mesterem Koszogovits Mihály is az. Õ a példaképem. Kitartásra, küzdelemre, figyelemre és fegyelemre tanít bennünket.

- Mi lesz a következõ ki hívás?
- Lesznek versenyek sorozatban, de májusban a jövõ évben világbajnokságot rendeznek Olaszországban. Arra
szeretnék felkészülni és kiutazni. Addig még nagyon sok edzés és tanulás vár, az utazáshoz pedig szponzorokat
is találnunk kell apukámmal, de biztos sikerülni fog, ahogy eddig minden, amit közösen elhatároztunk.

- pam -

Program
2021. május 7. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)