Tájékoztató

2021. május 03. 07:01:34  nyomtatási kép

A házszámtáblák kihelyezésének előírásairól

Vasvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete törvényi felhatalmazás alapján megalkotott, „A közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól” szóló rendeletének célja, hogy a közterületek elnevezésének és a házszám megállapításnak az egységes rendjét biztosítsa, és ennek során érvényesítse a helyi sajátosságokat, illetve az igazgatási, földrajzi, történelmi, közlekedési, tájékozódási és nyelvhelyességi szempontokat. A 15/2014. (IX.01.) számú önkormányzati rendelet 10.§-a értelmében az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan házszámát, vagy – amennyiben az ingatlan más módon egyértelműen nem azonosítható – helyrajzi számát tartalmazó táblát (továbbiakban együtt: házszámtábla) az ingatlan utcafronti kerítésére, házfalára, vagy külön tartószerkezeten, a közterületről jól látható módon kihelyezni.

 

Kérjük, a Tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy az önkormányzat rendeletében foglaltaknak eleget téve, az ingatlan házszámát (vagy helyrajzi számát) tartalmazó táblát az ingatlan utcafronti kerítésére, házfalára, vagy külön tartószerkezeten, a közterületről jól látható módon, saját költségén szíveskedjenek kihelyezni. Kérjük továbbá, hogy a kihelyezett házszámtáblák folyamatos karbantartásáról is gondoskodni szíveskedjenek.

 

A rendeletben foglaltak betartásával a Tisztelt Lakosság hozzájárul városunkban a közszolgáltatási feladatellátók munkavégzésének megkönnyítéséhez (orvosi ellátás-mentőszolgálat, tűzoltóság, rendőrség, hulladékszállítás, postai szolgáltatás), továbbá elősegíti a városunkba érkező vendégek, turisták tájékozódását is.

 

Együttműködésüket köszönjük!

Vasvári Polgármesteri Hivatal

Program
2021. június 25. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
26
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)