Tájékoztató

2020-03-26 15:54:44


Intézményi (iskolai, óvodai, bölcsődei) gyermekétkeztetés biztosítása a koronavírus veszélyhelyzet idején


A koronavírus veszélyhelyzet kapcsán 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom, valamint a helyi óvoda, bölcsőde látogatási tilalom fennállása alatt, miután tanítási szünet nem került elrendelésre, továbbra is biztosított a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 21. §-a szerinti intézményi (iskolai, óvodai, bölcsődei) gyermekétkeztetés.

Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy az intézményi gyermekétkeztetést, házhozszállítással is igényelhetik iskolás, óvodás, bölcsődés gyermekeik részére!

Az étkezés igénybevételét szíveskedjenek az iskolában, óvodában, bölcsődében, a tanév, nevelési év idején megszokott módon, kapcsolatokon keresztül jelezni.

Az intézményi gyermekétkeztetés igénybevételénél a tanév, nevelési év idején megszokott, a Gyvt. 21/B. § (1) és (2) bekezdése szerinti kedvezmények érvényesek, tehát, azok a gyermekek, akik ingyenes étkeztetésre, vagy 50%-os kedvezményre jogosultak, a jelen időszakban is ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe az étkeztetést.

Várjuk a Tisztelt Szülők étkeztetéssel kapcsolatos igényléseit! 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!