Az NGKK hírei, eseményei

2018-04-30 11:23:53


május 10. 10 óra - Minőség az, amit javítani lehet, avagy "Akkor van probléma, ha nincs probléma…"
A Közkincs Kerekasztal rendkívüli előadása
előadó: Koszecz Sándor
/Kérjük, szíveskedjen időben érkezni a részvételt/
helyszín: Vasvár, Bendefy László Városi Könyvtár

június 21 -24. között Nemzetközi Színjátszó Fesztivál
20 csoport több mint 30 előadása látható a 4 napban
ízelítő:
21-én 19.00 
Indul a bakterház
LeSzSz Társulat - Lendva
A magyar irodalom legkedveltebb csibésze Bendegúz, aki egyszerű, kamaszosan őszinte szókimondásával, csínyjeivel vesz elégtételt az őt ért sérelmeken. Friss képzelettel szedi ízekre a felnőttek ostobaságát, buta babonás életmódjukat. Félnótás figurák a felnőttek: gazdája, Szabó bakter, Toppancs (patás), a lókupec és a banya, az anyós. Konc bácsi az egyetlen józanul ítélkező figura, aki cinkosan összekacsint a fiúval.

22-én 19.45
Az ördög
Móka Színjátszó Csoport - Érmihályfalva
A történet alapja: egy festő barátja feleségének arcképét (?) készül megfesteni, akivel évek óta titkolják szerelmüket. Érzelmei elől a művész házasságba készül menekülni, ám hirtelen megjelenik egy másik "barátja", aki maga az Ördög. Utóbbi szembesíti a szereplőket - és persze a közönség tagjait is - legbensőbb gondolataikkal, vágyaikkal, sok humorral, szójátékkal vegyítve mondandóját, miközben olyan örök igazságok fogalmazódnak meg, hogy: "a világ az okos és komisz embereké", vagy "az élet csak akkor kincs, ha pazarolják", illetve "a világ arra való, hogy elégjetek benne".

23-án 11.00
A barátság ereje
Batumi Puppet and Yout State Theatre- Georgia
A játékos történetben a hegy lakói szeretetét és barátságát adják. Különösen leírja a kalandjait egy pásztor, allegorikus karakterek, bátor kutya, aki megvédi az apa a ragadozók, a kis kecske, a juh-és csintalan vezető Kiki Tika. Kapcsolatuk fokozatosan átalakul a szerelem és a barátság. Az előadás művészi szempontból arra mutat rá, hogy minden akadály csak szeretet és hűség révén nyerhető el.
23-án 20.00
Muzsikás és Barátai koncert
fellép: a Muzsikás Együttes, Petrás Mária, helyi csoportok