Üdvözöllek az új korban, az új évben

2018-03-05 20:45:34


A Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar Újévi Koncertje a színházteremben

Jól ismert, jól csengő dallamok, indulók hangzottak fel a Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar Újévi Koncertjén, ahol Szabó Zoltán iskolaigazgató köszöntötte a tradicionális évkezdő rendezvény vendégeit. 
Elsőként a televízió szignáljaként is ismert dallamok töltötték be a Nagy Gáspár Kulturális Központ színháztermét. A repertoárban olyan számok is szerepeltek, amikről korábban azt mondta az igazgató, hogy aki azokat el tudta játszani, már zenekari tagnak minősül.  Nehéz indulók és tanár-diák közös előadások követték egymást, hogy a nagy érdeklődés mellett megtartott koncert közönsége még inkább betekintést kapjon abba a szerteágazó, széles spektrumú, komoly munkába, ami a vasvári zeneiskola falai között zajlik. Az apró vállveregetésekből, az elismerő pillantásokból is jól látszott, hogy bizalomra épülnek a tanár-diák viszonyok.  
Szabó Zoltán kiváló moderátorként vitte, sodorta magával a koncert lendületét, nem hagyta leülni a rendezvény hangulatát. Ebben segítségére volt: az összeszokott, felkészült tanári kar, a fegyelmezett, tehetséges diákok, a jól kiválasztott, remekműveket sem nélkülöző repertoár, valamint a frappáns átkötő, figyelemfelkeltő szövegek. A The Beatles: Obladi-oblada című énekkel társított dala kiszolgálta a közönségi igényeket, úgy mint a kiváló énekes közjátékkal előadott Imagine Dragons: Radioactive című száma, amelyben stílusosan felhangzott: "Welcome to the new age". Majd visszatértek, visszakanyarodtak a gyökerekhez: a népdalokhoz, gyerekdalokhoz, amit egy virtuális utazás követett a slágerek világában, ahol felcsendült a párizsi hangulatot megidéző "Aux Champs Elysées".  Majd jött az LMFAO Party Rockja, amely abszolút megállta a helyét a koncerten.
A moderátor-igazgató folyamatosan, név szerint bemutatta a tehetséges fellépőket, akiknek versenyeken elért minősítéseiről is tájékoztatott. Az ismertebb dalok közül hallható volt Demjén: Jégszív című klasszikusa. Majd a Rómeó és Júlia című musical Lehetsz király! című számának francia változata volt hallható. Ezt követte a Hallelujah című régi sláger, amely hódító útját a Shrek című animációs filmnek és az X-Faktor töretlen népszerűségének köszönheti. A Valami Amerika főcímdalára is tapsolhatták a ritmust a közönség tagjai, akik a Killing me softly című Fugees-dalt is hallhatták. Egymás követték a kellemesebbnél kellemesebb, szívet és lelket egyaránt simogató, múltba ringató dalok. 
Majd Martin Mitterhummert, a PNH ügyvezető igazgatóját szólították a színpadra, akiről kiderült, hogy nemcsak cégvezetőként, hanem dobverőkkel a kezében is megállja a helyét. Szabó Zoltán elárulta, hogy Martin ötéves korában kezdett zenélni, két év múlva pedig már az ütős hangszerek világával ismerkedett. Majd számos hangszeren tanult, s ösztöndíjat kapott zenei konzervatóriumba is, végül mégsem ezt a pályát választotta magának. Az újévi koncert vendégfellépőjeként a zenekarral közösen az Italian Rag című fülbemászó slágert adta elő. Mindezt egy kis Hungária egyveleg követte: Chio, Marina, majd szólt a "rock és a roll az utcáról", amit egy kis limbózás követett. 
A közönség olyan lelkes és elégett volt a koncert repertoárjával és az egységes előadásmóddal, hogy visszatapsolták a zenekar tagjait, akik fürge róka lábakon érkeztek, hiszen jött Vuk, majd pedig a nagy Ho-ho-ho horgász ismert dallamai is felcsendültek, Mézga család vagy éppen Doktor Bubó főcímdalával együtt, hogy beszéljen majd az utókor erről a koncertről is!     
Majd újabb vastaps és a Thank you for the music című Abba örökzölddel ért véget az újévi koncert. 

sna