Harminc éves évfolyam-találkozó

2015-12-03 17:20:26


Öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg a szervezőkben a gondolat, hogy nem osztálytalálkozókat, hanem egy közös évfolyam-találkozót kellene szervezni. Főként azért is, mert öt esztendővel ezelőtt a közös együttlét, a közös beszélgetés nagyon jól sikerült. Többen követték példánkat, mert azóta mások is szerveztek évfolyam-találkozót. 2015. október 10-én a Kardos László Általános Iskolában találkoztunk, hogy megünnepeljük ballagásunk három évtizedes évfordulóját.
1985-ben még a Vasvár, Alkotmány u. 9. számú épületben (ahol immár lakások állnak) ballagott el az akkori 8. a., b., c. osztály. A meghívásra 70 fő érkezett (voltak, akiket házastársaik is elkísértek) az ország különböző pontjairól. Az a. osztály tagjai a közös találkozás előtt a temetőbe látogattak el volt igazgatójuk, Kovács Ferenc és volt osztálytársuk, Somogyi Balázs sírjához.
Mindhárom osztályfőnök Tóthné Vincze Julianna (a. osztály), Szakács Jenőné (b. osztály), Horváthné Tóth Mária (c. osztály) megjelent a találkozón. Az osztályfőnöki órák sokkal bensőségesebbre sikerültek, mint az öt évvel ezelőtt. A beszélgetést követően közös vacsora következett az iskola ebédlőjében. Este 10 óra után többen már táncra is perdültek. Meglepetésként az egyik évfolyamtársunk, Molnár Péter - akinek új hobbija a gitározás- hangszeres előadásával szórakoztatta a közönséget.
Jó volt találkozni, az emlékeket feleleveníteni, megtudni, hogyan alakult társaink élete.
Volt olyan osztálytársunk, aki 30 év alatt most jött el először.
Öt év múlva újra találkozunk! 
A három szervező: Kovács Ildikó, Schrammer Ágnes és Varga Beáta