Februári ajánló: fesztivál és bálok a programok között

2012-02-01 19:53:59


Baba délelőtt a könyvtárban

Február 8-án, szerdán 9-től 12 óráig baba délelőtt várja az érdeklődőket a városi könyvtárban. Az e havi összejövetel keretein belül 10.30-tól Bojnécz Katalin óvodapedagógus "csiribiri" tornabemutató foglalkozást tart az anyukáknak és kicsiknek.

Játékkuckó

Kézműves és játékkuckó-foglalkozás várja a kicsiket február 9-én, csütörtökön 15 órai kezdéssel a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban. Ez alkalommal üvegmatrica-festés és társasjáték-viadal szerepel a programban.

Protestáns bál a kulturális központban

A Magyarszecsődi Református Egyházközség és a Nádasdi Evangélikus Egyházközség február 11-én 19 órára közös bált szervez. A bál célja a találkozás, az örömteli, vidám együttlét, ismerkedés a vasvári, magyarszecsődi, nádasdi protestáns közösséggel. A zenét a Titanic zenekar szolgáltatja, a bálnak a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont. Jegyek 3000 forintért megvásárolhatók mindkét lelkészi hivatalban. Vacsora: konyakos kacsamájjal töltött csirkemell (vagy karaj), baconszalonnába csomagolt szűzérmék, színes rizs és vastag hasábburgonya-köret, vitaminsaláta. A szervezők a tombolasorsoláshoz felajánlásokat várnak. Aki egy tányér süteménnyel hozzájárulna az alkalomhoz, szívesen fogadják. Támogató jegyek vásárlására 1500 Ft-os áron van lehetőség. Bővebb információ: Kőrösi Krisztina (20/824 43 97).

A Hegyhát könyvtáraiért

Az elmúlt év során megalakult a Vasi Hegyhát Könyvtáraiért Közhasznú Egyesület, mely ez évi közgyűlését 2012. február 13-án 17 órakor tartja a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban. Minden tagot és érdeklődőt szeretettel várnak.

Kultúrházak éjjel-nappal

Február 17-én 17 óra: Titkok és szellemek - könyvbemutatóra invitálja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Kulturális Központ. Másnap a kultúrházak éjjel-nappal sorozat jegyében 17 órától Vulkántúra Olaszországban címmel a vasvári kerékpárosok élménybeszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők.

"Itt a farsang, áll a bál!"

A Városi Zeneiskola és a Nagy Gáspár Kulturális Központ közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Farsangi Kavalkád Vasvár főterén. A rendezvény időpontja: 2012. február 21. húshagyó kedd 16.30. Közreműködik többek között a zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara vidám zeneszámokkal, lesz jelmezverseny, arcfestés, fánk, forralt bor és meleg tea is. A szervezők várják a város intézményeinek és kulturális csoportjainak jelentkezését. Mivel idén is szeretnének fánkkal kedveskedni a közönségnek - azok segítségét is várják, akik fánksütéssel tudnak hozzájárulni a rendezvény sikeréhez. Kérnek mindenkit, aki részt kíván venni a közös farsangi programon, jelentkezzen Szabó Zoltán igazgatónál (06-30/509-2667).

Mesebérlet-előadás

A Mesebérlet sorozat következő előadását február 23-án (csütörtök) 10 és 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők. A Griff Bábszínház előadásának a kulturális központ színházterme ad otthont.

Hó végi játszóház

Február 24-én, pénteken 15 órakor érdekes vetélkedővel és jutalmakkal várják az érdeklődőket a városi könyvtár munkatársai a hó végi játszóházba.

Improvizációs fesztivál

A Magyar Szín-Játékos Szövetség idén is meghirdette a "Farsangi rögtönzések" című improvizációs fesztivált, melynek dunántúli elődöntőjét február 25-én, Vasváron hívja életre rendezőként és egyben támogatóként a Nagy Gáspár Kulturális Központ és a SÁNC Kulturális és Turisztikai Egyesület. A szervezők négyfős csapatok jelentkezését várják, akiknek a helyszínen közzétett feladatokat kell teljesíteniük. Az egyes feladatokat szakemberekből álló zsűri pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend.