Decemberi programajánló: középpontban az ünnepi készülődés

2011-11-27 17:38:45


Advent második vasárnapja

December 4. vasárnap - 16:30-tól - Múzeum, Dísz tér

15.30-tól - Vasvári Helytörténeti Múzeum

 • Kézműves foglalkozás - SÁNC Kulturális és Turisztikai Egyesület

16.30 - Dísz tér:

 • Gyertyagyújtás az adventi koszorún

 • Őszirózsa Népdalkör

 • Nefelejcs Néptáncegyüttes

 • Kisdedjárás a Sikátorhoz. A 2011-ben született gyermekek ünnepélyes befogadása - A megszületett gyermekek köszöntésére készített dombormű átadása

 • Kardos László Általános Iskola műsora

 • Christmas Band

menü: langalló, sütemény

civil segítők: Baba-Mama Klub, Kardos László Általános Iskola szülői közössége, a Ficánkoló Óvoda szülői közössége

Székely betlehemes

December 5. hétfő 10 óra és 15 óra - Székely Betlehemes - gyermekszínház - Nagy Gáspár Kulturális Központ.

Mikulás túra

December 5. hétfő - Mikulás Túra

Játékkuckó a könyvtárban

December 8-án, csütörtökön délután 15-17 óra között kézműves-kuckó és játékkuckó foglalkozás várja az érdeklődőket a városi könyvtárban.

Egy felfedezésre váró táj - Vasvár és a Hegyhát

Az MG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (Szombathely) kiadásában  2011. december 8-án jelenik meg  Zágorhidi Czigány Balázs és Kovács Géza új könyve Egy felfedezésre váró táj - Vasvár és a Hegyhát címmel. A könyv bemutatása a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban december 8-án 17 órakor lesz, melyre tisztelettel meghívjuk. A nagyméretű, színes reprezentatív könyv magyar, német és angol nyelvű szöveggel és sok színes földi- és légifotóval mutatja be Vasvár és a környező 22 település történetét és látnivalóit. A könyvben szereplő települések: Alsóújlak, Andrásfa, Bérbaltavár, Csehi, Csehimindszent, Csipkerek, Egervölgy, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Kám, Mikosszéplak, Nagytilaj, Olaszfa, Oszkó, Pácsony, Petőmihályfa, Püspökmolnári, Rábahidvég, Sárfimizdó, Szemenye, Telekes és Vasvár. A könyv december 8-ától a helyi boltokban és Vasváron az adventi vásár standjánál is megvásárolható. Megrendelhető a kiadónál: MG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 34. T/F.: 94/313 824, Mobil: +3630/9569 905. E-mail: mgbt@mgbt.hu  www.mgbt.hu

Könyvgyűjtő akció

November 28-tól - december 13-ig "Olyan könyvet hozz, amilyet Te is elfogadnál!"  címmel könyvek felajánlása és könyvgyűjtő akció a városi könyvtárban.  

Máltai karácsonyváró

December 9. péntek -Karácsonyváró  - Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Színházba hívó

December 10-én, szombaton 19 órától a 2011/2012-es színházi évad következő előadásaként Mika Myllyaho: Káosz - hétköznapi történetek három XXI. századi nőről - című darabját láthatja a közönség a szombathelyi Ferrum Színházi Társulás előadásában.

Advent harmadik vasárnapja

December 11. Örömvasárnap - 15.00-tól - Múzeum, Dísz tér

Kézműves foglalkozás -Decsi Diana

16: 30 Gyertyagyújtás az adventi koszorún

Los Andinos: Nagyapám Betleheme

A mesélő megemlékezik arról a decemberi napról, amikor nagyapja egy poros, fából készült betlehemet vett elő ládájából. Miután letisztogatta, ölébe vette unokáját, és a kályhában ropogó tűz mellett mesélni kezdett. Szavai nyomán a kisfiú számára megelevenedik a régmúlt idők karácsonyi szokásának emléke. Kíséretül választottuk a  bőrdudát, a moldvai kobozt és kavalt, és a különböző furulyákat. A közismert dalok mellett felcsendül egy altatódal is, amelyet a bölcsőcskében Mária énekelt a kis Jézusnak.

Jótékonysági vásár a Ficánkoló Óvoda javára -Vasvári Kisdedóvó Egyesület-

Jótékonysági vásár -Vasvári  Középiskoláért Alapítvány

menü: zsíros kenyér

civil segítők: Vasvári Diabetes Klub, Vasvár Városi Sport Egyesület Labdarúgó Szakosztálya

A magyar közművelődésért - országos programsorozat

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága a magyar közművelődés helyzetét áttekintő, társadalmi szerepét erősítő programsorozatot indít útjára. A 15 alkalomból álló sorozat alapvető célja a közművelődés közhasznúságának alátámasztása, a művelődési házakban és hasonló közművelődési intézményekben, társadalmi szervezetekben folyó tevékenységek bemutatása a rendezvények helyszínein, különös tekintettel az önkormányzati költségvetés tervezésére. További fontos cél a programsorozat résztvevőinek bevonása a megújuló közművelődési stratégia tartalmainak összeállításába. A programsorozat helyszínei azok a művelődési központok, művelődési házak, amelyek az elmúlt húsz évben a szakmai megújulás és talpon maradás zászlóshajói voltak Magyarországon, és a jövőben is bástyái lesznek a közművelődés szakmai szolgáltatásának és hálózatosodásának.  A sorozat, amely 15 helyszínen január 22-ig tart, december 13-án érkezik Vasvárra, a Nagy Gáspár Kulturális Központba.

Karácsonyváró az általános iskolában

December 13. kedd 14 órától  - Luca Napja, Karácsonyváró a Kardos László Általános Iskolában a szülők és a Ficánkoló Óvoda és részvételével

Ablakkoncert

December 13. kedd 16.30 - Ablakkoncert - Zeneiskola

Babák délelőttje

December 14-én, szerdán 9-12 óra között ismét baba délelőtt a könyvtárban.

Információs nap

December 14-én, szerdán 13.30-tól a Nagy Gáspár Kulturális Központba várjuk hasznos információkkal az érdeklődőket, álláskeresőket, állást változtatni szándékozókat, munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt. Néhány ajánlat az információs programok közül: a 2012-től várható változások a munkaerő-piacon, "Tanuló felnőttek, felnőtt tanulók" - filmvetítés a felnőttkori tanulás örömeiről, annak hasznáról, regisztrációs lehetőség munkaerő-piaci adatbázisba, adatfrissítés, konzultációs lehetőség munkaerő-piaci szakemberekkel. A rendezvényt a Vas megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ, a központ vasvári kirendeltsége, a Vasi Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás, a Vasvári Önkormányzat és a Nagy Gáspár Kulturális Központ együttműködésével a Foglalkoztatási Paktum szervezi.

Karácsonyi koncert


December 17. szombat 19 óra Karácsonyi koncert  - Templom - Városi Kórus

Advent negyedik vasárnapja

December 18. vasárnap - 16.30 - Dísz tér

 • Gyertyagyújtás az adventi koszorún

 • Kardos László Általános Iskola műsora

 • "Üss a hasadra!" Színpad

 • Kardos László Általános Iskola műsora

 • Kalinkó Népdalkör

 • Christmas Band

menü: hal, kolbász, kenyér

civil segítők: Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Vasvári Horgász Egyesület, Vasvári Polgárőr Egyesület

Karácsonyi koncert az általános iskolában

December 19. hétfő 17 óra Karácsonyi Koncert - Kardos László Általános Iskola

Karácsonyi vetélkedő a középiskolában

December 19. hétfő  - A Béri Balogh Ádám Szakközépiskolában  karácsonyi vetélkedő az iskola saját és a kistérségi iskolák diákjainak részvételével

Olvass velem!

December 20-án 10-12 óráig az Önkéntes Centrum "Olvass velem!" akciója várja az érdeklődőket a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban.

Kézműves foglalkozás

December 22-én csütörtökön délután 13-17 óra között karácsonyváró kézműves foglalkozás várja az ünnepre készülődőket a városi könyvtárban.

Újévköszöntő tűzijáték

A hagyományoknak megfelelően szilveszter éjszakáján idén is a Fő térre invitálja az ünneplőket a város önkormányzata, ahol éjfél után 30 perccel tűzijáték fényi mellett köszönthetik együtt az újesztendőt.