A magyar közművelődésért - országos programsorozat

2011-11-15 17:36:19


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága a magyar közművelődés helyzetét áttekintő, társadalmi szerepét erősítő programsorozatot indít útjára. A 15 alkalomból álló sorozat alapvető célja a közművelődés közhasznúságának alátámasztása, a művelődési házakban és hasonló közművelődési intézményekben, társadalmi szervezetekben folyó tevékenységek bemutatása a rendezvények helyszínein, különös tekintettel az önkormányzati költségvetés tervezésére. További fontos cél a programsorozat résztvevőinek bevonása a megújuló közművelődési stratégia tartalmainak összeállításába. A programsorozat november 14-én indult útjára, december 13-án érkezik Vasvárra.

A programsorozat helyszínei azok a művelődési központok, művelődési házak, amelyek az elmúlt húsz évben a szakmai megújulás és talpon maradás zászlóshajói voltak Magyarországon, és a jövőben is bástyái lesznek a közművelődés szakmai szolgáltatásának és hálózatosodásának.

A programsorozat 15 helyszínen január 22-ig tart.

A helyszínek:

Békéscsaba, Debrecen, Pápa, Sárospatak, Keszthely, Baja, Vasvár-Nagytilaj, Székesfehérvár, Győr, Vác, Kecskemét, Dabas, Ózd, Budapest (MOM kulturális Központ)

Vasvár Nagy Gáspár Kulturális Központ: december 13.