Felhívás

2006-06-15 20:29:30


2006. Magyarországon a magyar bor és gasztronómia éve. Ebből az alkalomból tisztelettel nyújtjuk át meghívásunkat a IV. Vasvári Rétes Fesztiválra.

A rétes készítés konyhaművészete szerves része a magyar kultúrának. A rendezvénysorozat röpke három éves története alatt számos bizonyítékát láthattuk annak, hogy milyen sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt. Az évezredes tradíció megőrzése érdekében Vasvárra a Kultúra Magyar Városába hívjuk a rétes készítő kompániákat.

A vasvári fesztiválokon a rétes készítők bebizonyították, hogy a hagyományokat tiszteletben tartva, újjáélesztve és újraértelmezve, a mai elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, változatos és kifinomult ízeket képesek a vendégek asztalára varázsolni. Egyéni kívánságra készült már boros és töpörtyűs rétes is. A nagy íz utazás jelentős állomása Vasvár.
Országunk több megyéjének településeiről érkeznek hozzánk a rétes készítők.  A kóstoló vendégek sokasága pedig megszámlálhatatlan mennyiségű rétest képes elfogyasztani. Vasvár gasztronómiai rendezvényét számos kulturális bemutató kíséri. A Hegyháti kistérség pedig számos természeti és építészeti látnivalót kínál a hozzánk érkezőknek.
A tavalyi és az azt megelőző rendezvény is nagy népszerűségnek örvendett a vendégek, a közönség köreiben. A rétes készítő csoportoktól érkezett visszajelzések alapján elmondható az is, hogy a csoportok is jól érezték magukat, megtalálták számításukat a programban. Az eddigi fesztivál résztvevőinek ismételten köszönjük, hogy részt vettek a programban és örülnénk, ha az idén is tiszteletüket tennék Vasváron. Akikhez első alkalommal szól invitálásunk, vagy már többször hívtuk Őket, de még nem jutottak el hozzánk, ne hagyják ki! Barátsággal, szívesen látunk mindenkit!


 
                                                       A IV. Vasvári Rétes Fesztivál Fővédnökei

Németh Zsolt Vasvár Város Polgármestere Országgyűlési Képviselő        Fukszberger  Imre  "Vasi Hegyhát"Többcélú       
                                                                                                                                                                                 Kistérségi Társulás Elnöke
 
A rendezvény szervezője: Városi Művelődési Ház, Vasvár       
                                          

Média Támogató: Nyugat Rádió