Csatlakoztak a vasváriak

2004-11-14 08:40:30


Vasvárnak vidéki kisvárosként a többi, ilyen helyzetben lévõ településhez hasonlóan nagy energiákat kell fektetnie érdekei érvényesítésébe országos szinten is. Ilyen erõt és érdekkoncentrációt, továbbá az összefogásban rejlõ lehetõségeket lát a város és a testület abban az egyesületben, melyhez való csatlakozás szándéknyilatkozatát nemrégiben szavazták meg a képviselõk.

A Pannon Közösségért Egyesület egyebek mellett céljai közé és tevékenységébe foglalta a régió jobb menedzselését. A mintaadásra törekedõ egyesület megjelölt céljai között még az alulról fölfelé építkezõ, egyenrangú, földrajzilag nem feltétlenül összefüggõ közösséghálózat kialakítását jelölte meg.

A testület megvitatta a határozati dokumentumot, mely szerint Vasvár, mint jogi személy csatlakozik a Pannon Közösségért Egyesülethez, illetve támogatja annak céljait, azaz a sikeres lobbizást az EU-s források elnyeréséért, és sok esetben egyre nagyobb méreteket öltõ centralizált pénzelosztás csökkentését is szorgalmazzák. A térség több cikluson átívelõ fejlesztését elõsegítõ egyesület alapcéljait támogató és ahhoz csatlakozó vasvári önkormányzat érdekei hangsúlyos képviseletét várja a civil szervezet mûködésétõl.

pam
Rábavidék