Projekt azonosító: NYDOP-3.1.1/C-09-2009-0016

? Projekt neve: A vasvári Tretter-ház felújítása és Kistérségi Fejlesztő központtá történő alakítása
Projekt időtartama: 2010. június 1-2011. augusztus 31.
Kivitelezés ideje: 2010. szeptember 13.- 2011. június 30.
Kedvezményezett megnevezése: Vasvár Város Önkormányzata (9800 Vasvár, Alkotmány u. 1.)
Kivitelező: Ide jönnek a BUILD-ÉP Kft (9700 Szombathely, Rumi út 63.)
Műszaki ellenőr: Zalaber Kft. (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 11.)
Tervezők: Biotektúra Kft.(9700 Szombathely, Wesselényi u 34/A), Oregon Mérnöki Iroda Kft. (9723 Gyöngyösfalu, Alkotmány u. 41.)
Közreműködő Szervezet: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (9700 Szombathely, Kőszegi u. 23.)

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 48.173.500,- Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


? Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok):

Rövid összefoglalás:
A projekt a vasvári Tretter-ház felújítását és többfunkció tartalommal való megtöltését célozza. Az országos védelem alatt álló épület az 1664-ben megkötött vasvári béke helyszínén áll. Munkaállomásokat alakítunk ki a térségben működő szervezetekkel annak érdekében, hogy a térség és a város érdekeit képviselők egy helyen dolgozhassanak, segítsék egymást, illetve a térség projektjei összehangoljanak kerüljenek megvalósításra. Az épületben helyet kapnak még a civil- és más szervezetek alkalmi találkozóik megtartására, és egy 25-30 fős terem is kialakításra kerül kultúrális és szakmai térségi valamint városi rendezvények céljára. Az épületet többféle szereppel kívánjuk felruházni, amely így elősegítheti a vidékfejlesztési, területfejlesztési, turisztikai, vállalkozásfejlesztési, foglalkoztatási célok és pályázatok megvalósulását, valamint helyet adhat a médiumok közeledésének és a helyi termékek népszerűsítésének is. A különböző szervezetek számára segítséget nyújthat tevékenységük hatékonyabbá tételéhez és a szinergikus kapcsolatok fokozásához. A hatás kölcsönös, mivel ezek a szerveződések a ház fenntartásában közre fognak működni.A projekt általános céljai:
1.A térség kulturális örökségének fenntartható megőrzése és hasznosítása
2.A térségben zajló fejlesztési elképzelések megvalósításának támogatása a megfelelő infrastruktúra és az egy célért dolgozó szervezetek földrajzi közelségének megteremtése által
3.3. Vasvár város hozzájárulása a hátrányos helyzetű kistérség közösségének fejlesztéséhez a civil szervezetek és a projektgazdák támogatása által
A projekt közvetlen célja::
A vasvári Tretter-ház felújítása
cél a műemlék megóvása, illetve az épület kulturális és turisztikai funkciókkal való megtöltése. Fontos a fenntarthatóság szempontjából, hogy az épületben egyszerre több funkció kapjon helyet.
A projekt közvetett céljai:
- Munkaállomások létesítése:
a kistérségi és városi szervezetek a mellékletekben csatolt módon történő helykihasználása, saját berendezéeikkel ezen az új helyen.
- Szervezetek találkozóhelye
A fenntarthatóságot szolgálja, hogy a civil szervezetekkel az Önkormányzat megállapodást kíván kötni az épület fenntartásáról, a kulturális feladatokba való bekapcsolódásukról
- Konferencia-terem és közösségi helyszín
A városban hiányt pótol majd a kiállítótérként és kis konferenciateremként működő terem, amely alkalmas lesz a civil szervezetek rendezvényeinek megtartására, de kulturális és szakmai programok, projekt-találkozók rendezésére is.


? Kedvezményezett neve és elérhetősége: Vasvár Város Önkormányzata 9800 Vasvár, Alkotmány u.1.


http://www.nfu.hu/
http://www.westpa.hu/

Program
2021. január 20. szerda
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)