Adni öröm

2020. december 12. 16:01:44  nyomtatási kép

Találkozások nélkül gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Az Adni öröm! akcióban idén adománykártyákkal segíthetnek a vásárlók


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tájékoztatója

 

A védőintézkedésekre koncentrálva szervezte át a csaknem negyedszázados múltra visszatekintő karácsonyi gyűjtését idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Adni öröm! akciót december 16. és 21. között országszerte a SPAR csoport 105 áruházában rendezi meg a karitatív szervezet, amely idén adománykártyák vásárlására kéri az üzletekbe betérő embereket.

Az 1997 óta minden évben megrendezett Adni öröm! karácsonyi gyűjtést a személyes találkozásokra alapozta a Szeretetszolgálat, melynek önkéntesei az üzletekbe érkező vásárlókat azzal szólították meg: lehetőség szerint vásároljanak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek is. Aki eleget tett a kérésnek, a pénztárak után felállított máltai asztaloknál adhatta át adományát, jellemző módon lisztet, cukrot, konzervet, édességet. A gyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb akciója lett, az elmúlt évben háromezer önkéntes gyűjtött a SPAR-csoport 170 áruházában, hat napon át, a vásárlók pedig több mint 320 tonna élelmiszert adományoztak.

2020-ban a járványhelyzetre tekintettel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat személyes találkozások nélkül szervezte meg karácsonyi gyűjtését. Az üzletekben az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák emlékeztetik a vásárlókat az Adni öröm! akcióra, ők pedig liszt, cukor és olaj helyett lisztet, cukrot, olajat, vagy komplett élelmiszercsomagot szimbolizáló adománykártyákat vásárolhatnak. Az élelmiszereket helyettesítő adománykártyák hét különböző címletben lesznek megtalálhatók az áruházakban, a legolcsóbb 99 forintba kerül, a legdrágább ára 4500 forint. A kártyákat az Adni öröm! feliratú tábláról vehetik el a vásárlók, illetve a tartós élelmiszerek polcainál is megtalálhatók lesznek. Miután a vásárlók a járvány miatt nem találkoznak személyesen az adományokat kérő önkéntesekkel, az üzletek hangszóróiban félóránként hallható lesz a Szeretetszolgálat felhívása, melyben Csuja Imre Jászai-Mari díjas színész kéri a vásárlók támogatását.

A hat nap alatt megvásárolt adománykártyák ellenértékéből a Máltai Szeretetszolgálat vásárol tartós élelmiszert, amiből karácsonyi ajándékcsomagokat készít. Az Adni öröm! akció során ezúttal is rászoruló családokat, egyedül maradt időseket, fogyatékos emberek családjait, hajléktalan embereket támogat a Máltai Szeretetszolgálat.

A gyűjtésben résztvevő áruházak és az akció legfontosabb tudnivalói a www.adniorom.hu oldalon megtalálhatók.

 

Régiónkban (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék) 15 áruházban lesz lehetőség adományozni: Győrben 4, Nagykanizsán és Szombathelyen 2-2, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán, Zalaegerszegen, Alsópáhokon, Keszthelyen és Vasváron 1-1 üzlet vesz részt a gyűjtésben.

Csomagokat állítunk össze, amelyet önkénteseink osztanak ki a rászorulóknak, akik elsősorban a Szeretetszolgálat adatbázisában szereplő egyedül maradt idősek, rászoruló családok és fogyatékos emberek családjai közül kerülnek ki, és leginkább rászorulnak a karácsonyi segítségre.

 

 

Program
2021. február 28. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)