Polgármester jelöltjeink bemutatkoznak

2019. október 07. 16:55:21  nyomtatási kép


Gyöngyösi Zsuzsanna

Tisztelt Vasváriak!
1963-ban születtem Oladon. A szombathelyi Tanárképző történelem – könyvtár szakának elvégzését követően 1985. augusztus 1-én kerültem Vasvárra, a Városi Könyvtár munkatársaként, ahol a mai napig is élek és dolgozom. Két felnőtt gyermekem és egy kisunokám van.
Vasvár közéletének az itt eltöltött 34 év során mindig is aktív résztvevője voltam. Számtalan helyi polgár megtisztelő felkérésére döntöttem úgy, hogy független polgármester- és képviselő-jelöltként elindulok a helyi önkormányzati választásokon, hogy Önökkel együttműködve megvalósítsuk azt a célt, hogy Vasvár, valóban a Mi városunk legyen.
Munkabírásomat, a település fejlesztésének fontosságát, a szűkebb haza iránti elkötelezettségemet jól mutatja az a 26 éves könyvtárigazgatói munkám, melyet Önök is nyomon követhettek. Ebben a szellemben kívánom ellátni a városvezetési munkámat is az Önök támogatásával.
Hiszem és vallom, hogy a lakosság bevonásával, a rendszeres polgármesteri- és képviselői fogadóórákon elhangzottak felhasználásával megfogalmazott célok megvalósítását csakis együttesen érhetjük el.
Kisváros révén a térség településeivel együttműködve kell dolgoznunk, hogy több munkahely legyen, a már elindított ipari beruházásokkal mind több befektetőt tudjunk a térségbe vonzani, a jelenlegi vállalkozások megtartása mellett. A fiatalok és természetesen az idősebb korosztály is lássanak jövőt abban, hogy érdemes itt letelepedni és gyereket vállalni, élni, mert Vasvár olyan értékekkel, hagyományokkal bír, melyre alapozva egy jelentős idegenforgalmi központ jöhet létre, amely lendületet ad a település vendéglátói és szálláshely növekedésének, boltok, üzletek, kerékpárutak kiépítésének, a sport és szabadidős tevékenységek palettájának bővítésének, azok támogatásának. Ezt a kínálatot növelné még, ha elkészülne a Nagytérségi Népfőiskola a fürdőfejlesztéssel. A meglévő középületek, játszóterek korszerűsítése, modernizálása is elengedhetetlen.
De mindehhez egy virágos, tiszta, gondozott településre van szükség, hogy az itt élők és az idelátogatók egyaránt jól érezzék magukat. A létrehozandó Városszépítő és Értékgyűjtő Egyesület, a helyi önkéntesek és civil szervezetek együttes munkájával valóban egy élhető kisvárossá válnánk, ahol mindenki mindent megtesz e célért, még a vállalatok is.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy október 13-án, ha egyetértenek az általam leírtakkal és megtisztelnek bizalmukkal, szavazzanak rám mind a két jelöltségi poszton, hogy képviselhessem érdekeiket a városvezetésben.


Somlósi-Kovács Adrián

Ha én leszek a polgármester, rendszerváltás lesz Vasváron. Legfőbb ideje, hogy megvalósítsuk, ami 30 éve elmaradt: szabadságot és jólétet teremtünk városunkban. Hosszú ideje készülök erre a feladatra, mindent megtanultam, ami a sikeres városvezetéshez kell. Tudom, mi a dolga egy polgármesternek. Ez nagyon különleges feladat, amelyre emberileg és szakmailag is felkészültnek kell lenni. Nem elég barátságosan viselkedni, tisztességes és jó döntéseket kell hozni. Nem elég jó döntéseket hozni, irányítani is kell a várost, működtetni az intézményrendszert. Nem elég működtetni a várost, hanem fejleszteni is kell, megvalósítani a város évtizedes vágyait. Ehhez stratégia, elszántság, kitartás kell, valódi munkavégzés, fáradhatatlanul. Ebbe nem elég belecsöppenni; korábbi tapasztalatok, jól működő kapcsolatok is kellenek hozzá. Szerencsére korábbi munkáim révén kiváló kapcsolataim vannak a politikai és üzleti szereplőkkel egyaránt. Sikerre tudom vinni Vasvár ügyét.

Tudom azt is, hogy mindez csak úgy működik, ha sokan akarjuk, egyirányba húzunk és keményen dolgozunk. Büszke vagyok a társaimra, a Vazsvári Krónika képviselőjelöltjeire. Mindannyian tapasztalt, rátermett emberek, remekül együtt tudunk dolgozni. Andival, Imrével, Jóskával, Petivel és Zsolttal végre valódi városvezetése lesz Vasvárnak: nem a külső körülmények sodrásában fog élni a város, hanem mi alakítjuk annak sorsát. Vállaltuk a szolgálatot, hogy mi valósítjuk meg mindazt, amire évtizedek óta vár minden jóérzésű ember. Közpénzt csak közcélokra költünk. A hivatalt arra használjuk, amire való: az állampolgárok segítésére, ügyeik hatékony intézésére. Megszüntetjük a kényszerű ingázás és elvándorlás okait. Élni fogunk a város kiváló adottságaival, vonzó turisztikai célponttá, gazdag fürdő- és fesztiválvárossá tesszük Vasvárt.

Mi mindent másként csinálunk, mint a politikusok. Vasvár fejlődését szolgáljuk. Ennek jegyében tiszteletdíjunkból felajánlást teszünk, minden évben saját költségünkre megvalósítunk egy olyan beruházást, amit sokan szeretnének és régóta várat magára. Az első felajánlásunk egy belvárosi játszótér lesz.

Említettem, hogy büszke vagyok a csapatomra. Van azonban Valaki, akire még büszkébb vagyok: ez pedig Ön, kedves Olvasó! A régi rossz tapasztalatok ellenére megmozdult valami az emberek szívében, rengetegen kezdtek hinni abban, hogy a változás lehetséges. Feléledt a remény, hogy Vasvár újra méltó lehet régi nagy híréhez! Hálásan köszönöm a bizalmukat! Hajrá Vasvár, hajrá Krónikások!

 


Tóth Balázs: Fidesz-KDNP


Vasváron születtem 1964-ben, apám a vasvári erdészet vezetője volt több mint 30 éven át, anyám tanítónőként az elsőosztályosokat tanította a betűvetésre. Szüleim közül már csak apám él, szerencsére jó egészségi állapotban van. Négyen vagyunk testvérek, én vagyok a legfiatalabb a családban. Vasváron jártam általános iskolába, a középiskolát Szombathelyen, a Nagy Lajos Gimnáziumban végeztem. Érettségi után a családi hagyományokat folytatva Sopronban szereztem erdőmérnöki diplomát. Később gazdasági diplomát is szereztem mellé. Végzés után néhány évig dolgoztam a szakmámban (1000 hektár erdő és egy 30 fős faüzem irányítása) termelésirányítóként, majd a területfejlesztés felé fordultam. Megtapasztaltam mind a vállalkozói, mind az intézményrendszeri oldalt és 25 évig foglalkoztam a települések fejlesztéseivel. 1990-ben megnősültem, feleségem az idősek otthonában dolgozik. Három gyermekünk született: Balázs fiam 28 éves, Réka lányom 26 éves, Bálint 23 éves. Az idősebb fiam gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, lányom közgazdász lett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ma már mindketten dolgoznak nemzetközi cégeknél. A családi hagyományokat - apám, két bátyám, s utánam - a kisebbik fiam viszi tovább. Bálint Sopronban tanul erdőmérnöknek. Gyerekeinket önállóságra neveltük, de felnőttként is érezhetik stabil családi támaszunkat.
Polgármesterségem elmúlt öt éve alatt több mint 3 milliárd forintot költöttünk fejlesztésekre, beruházásokra. A legfontosabbak: termálkút fúrása, távhő fejlesztése, csapadékvíz-elvezetés négy utcában, piac fejlesztése, bölcsőde építése, kilátó és környékének fejlesztése, térfigyelő kamerarendszer kiépítése, temetői templom renoválása, iparterület fejlesztése, óvoda, turistaház felújítása, Ezredesház önkormányzati kézbe kerülése. Új aszfalt burkolatot kapott kilenc utca, járdákat újítottunk, parkolóhelyeket alakítottunk ki.
A jövő feladati közé tartozik: helyi munkahelyek teremtése, út- és járdaépítés, -felújítás folytatása, szálloda építés ösztönzése, népfőiskola program folytatása, csapadékvíz-elvezetés megoldása, egészségügyi szolgáltatások gyógytornával való bővítése, fürdő közösségi tulajdonba vétele, fejlesztése, volt zárdaépület hasznosítása, a város összetartását erősítő programok bővítése, Ifjúsági Klub kialakítása, kolostor felújítása, Csónakázótó környékének fejlesztése, ravatalozó felújítása.
A polgármesteri szolgálatot a jövőben is folytatni szeretném. Köszönöm, hogy megtisztelnek bizalmukkal!

Program
2021. április 16. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)