Farsangi varázs a Kardosban

2018. március 05. 20:34:50  nyomtatási kép
Amikor az 5. osztályos tanulók a függöny mögött a bevonulásra vártak, kicsikkel és nagyokkal volt tele a Kardos László Általános Iskola aulája. Előbbiek alatt az intézmény 1-4. osztályos tanulói értendők, akik a farsangi mulatság főszereplői voltak, az utóbbiak pedig a szép számban megjelent, egykorvolt farsangokra emlékező szülők, nagyszülők voltak.
 
A függöny - nyilván idejében szóltak neki erről - rájött, hogy vasárnap délután nem ő a főszereplő, így csendesen félrehúzódott. Az ötödikesek pedig - akik nem is olyan régen léptek az alsósok közül egy szintet feljebb - keringővel kedveskedtek a négy "alattuk lévő" évfolyamnak, és persze a nagyközönségnek. 

"Nevelőtestületünk nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a kedves anyukákat, apukákat, nagyszülőket és minden kedves vendéget - hangsúlyozta az egybegyűltekhez szólva felkészítő tanáruk, Sejberné Szabó Marianna, az intézmény igazgatója. Egyben köszönetet mondott a szülőknek, hogy példátlan összefogás révén a farsangi időszak rendezvényei (iskolabál, alsó s felsős farsang) számára (is) ünnepi díszbe öltöztették az alma matert. Felhívta a gyerekek figyelmét mind ezen értékek és szépségek megőrzésére is. Elismerő szavakkal illette mindazokat, akik rengeteg finomságot, különböző süteményeket prezentáltak az eseményre, amely kapcsán jó szórakozást kívánt mindenkinek. 
A köszöntőt követően a Zöld manó szakkörösök farsangi kedvcsinálója következett, amelynek tagjai újrahasznosított anyagból készült jelmezeikben vonultak fel. Az alsós tanulók évfolyamonként mutatták be jelmezüket, hogy - a gersekaráti Jump for Fun névre hallgató, Hajba Elizabet felkészítésében színre lépő formáció ugróköteles produkciója után - aztán farsangi köszöntőkkel térjenek vissza a képzeletbeli színpadra. A 2.a Maráczi Beáta, a takarítóbrigáddá átalakuló 2.b Kovácsné Németh Edit tanítók vezetésével léptek a publikum elé. A Németh Éva gardírozta pomponos fiúk és lányok (4.a) retró zenére táncoltak, hogy aztán teret engedjenek a Kónyáné Novák Katalin és Tüskés Marianna által felkészített 4.b-nek, illetve az Apu vedd meg! című műsorszámnak.
Az egyik leglátványosabb és -ötletesebb bemutató a 3.a osztályosok, illetve felkészítőjükhöz, Süle Erika tanítónő nevéhez fűződik, akik különleges formában, törpék táncát mutatták be. A fellépések záróakkordjaként az elsősök (felkészítőjük Papp Zsuzsanna és Szakály Mónika tanítók) cowboy-táncát láthatta a nagyérdemű. A produkció "vendégelőadói" a tanári kar önkéntesei voltak.
Az ünnepi műsort követően - miközben Dienes Zoltán pedagógus biztosította a megfelelő zenei hátteret - a résztvevők felkereshették a különböző finomságokat kínáló, lelkes szülők által működtetett büfét. A tombolajegyek árusítása/vásárlása közben Hubay Kinga tanárnő és Kónyáné Novák Katalin tanítónő irányításával játékos versengésre is jutott idő.  Az egyik legnagyobb érdeklődést természetesen a tombolasorsolás kísérte. Ajándékban s így mosolygós arcokban szerencsére nem volt hiány.

Tóth Viktor


Program
2018. december 16. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
02 órakor Vasváron
-1.6
81 %
páratartalom
Szél:
4.6 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)