Kardos – 30!

2018. március 05. 20:33:08  nyomtatási kép
Bensőséges, családias hangulat, no meg persze öröm, nevetés, jókedv jellemezte a vasvári Kardos László Általános Iskola szombati iskolabálját. 

A minden évben megtartott rendezvényt idén különlegessé tette, hogy az intézmény harminc éve költözött jelenlegi otthonába. A Szülők Közössége (SZK) által meghirdetett bálra minden jegy elkelt, sőt, voltak olyan jelentkezők, akiket helyhiány miatt sajnos el kellett utasítani.
 
A kétszáz részvevőt Sáry Zoltán, az SZK nemrég megválasztott, új elnöke üdvözölte, aki egyben meg is köszönte elődjének, Pappné Séllei Renátának áldozatos, a gyerekek érdekeit szem előtt tartó munkáját. Köszönettel illette mindazokat, akik ajándékok, tombolatárgyak felajánlásával hozzájárultak az est sikeréhez, valamint a szülőtársaknak, tanároknak, hogy csodálatos díszbe öltöztették az iskolát. Köszöntötte az egybegyűlteket Sejberné Szabó Marianna igazgató is, örömét fejezve ki, hogy a Szülők Közösségével kialakított együttműködés többek között ilyen programok szervezésében is testet ölt. Az igazgatónő átadta a 7 éve alapított "Gyermekeinkért díj"-at Káldi Zoltánnak a vasvári gyermekek támogatása terén kifejtett áldozatos tevékenységét, reményét fejezve ki, hogy a jó kapcsolat a továbbiakban is megmarad. 
Az iskolabált megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, Tóth Balázs, Vasvár város polgármestere, valamint a római katolikus egyház képviselői is. A program az ötödik osztályosok által előadott modern tánccal indult, méghozzá felkészítő tanáruk, Hubay Kinga részvételével. A harmadikosok (Kónyáné Novák Katalin koordinálásában) fényjátékkal, míg Sejberné Szabó Mariann tanítványai látványos keringővel vívták ki a publikum elismerését. 
A szervezőknek hála a bálozók számos finomsággal csillapíthatták éhüket a rábahidvégi Vén Gesztenye csárda jóvoltából, a Palazzo Café pedig a szomjoltásról gondoskodott. A Kócos Ördögök névre hallgató együttes pedig arról, hogy senkinek se legyenek kalóriagondjai, miközben fergeteges hangulatot teremtettek. Közben persze szusszanhatott is a nagyérdemű, így például szemtanúja lehetett, amint V. Németh Zsolt, Fodor István, Tóth Balázs és Sejberné Szabó Marianna kést ragadott, hogy szimbolikusan felszeletelje az eseményre készített háromemeletes, ünnepi tortát. A bál egyik legizgalmasabb része a tombolasorsolás volt. Helyi és környékbeli vállalkozóknak hála rengeteg értékes nyeremény talált gazdára, közte a fődíj, ami egy wellness-hétvége volt. 
Ám sorsolástól függetlenül mindenki nyertesnek érezhette magát. Már csak azért is, merthogy a bál teljes bevétele jótékony célt, a gyermekek támogatását fogja szolgálni.

Tóth Viktor

Program
2018. december 16. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
02 órakor Vasváron
-1.6
81 %
páratartalom
Szél:
4.6 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)