Női látásmód a Varázslatos Vasváron

2017. március 28. 19:23:46  nyomtatási kép
Kiváló ötletnek bizonyult a helyi, amatőr alkotók tárlata

"Varázslatos Vasvár" címmel nyílt meg az a nagyszabású tárlat, amelyen 16 helyi, amatőr női alkotó mutatta be fotóit a Castrum Galérián. Név szerint: Lábadi Irén, Kutfej Csabáné, Kiss Ervinné, Kókol Éva, Pasics Zsuzsanna, Kapornakiné Mozsár Anikó, Németh Dominika Izabella, Somogyi Krisztina, Nagy Viktória, Szilágyi Fila Enikő, Nefelejcs Virág, Anoním Vasvár, Ódor Orsolya, Kondics Tünde, Herczeg Kinga, Gergyéné Szakály Georgina. A kiállítást Merklin Tímea újságíró ajánlotta a nagy számban megjelentek figyelmébe. 

A természet maga a megtestesült harmónia, a természet egy ritmikus szimfónia. Erre hívja fel a figyelmet a női látásmód apró rezdüléseit magába foglaló kiállítás, amelynek megnyitóján Tóth Zsanett köszöntötte az egybegyűlteket. Kiderült, hogy a tárlat létrejöttének kiváló ötlete Gergyéné Szakály Georginától, a kulturális központ művelődés- és egyben egyik főszervezőjétől származik. Állítása szerint izgalmas és tartalmas volt a kiállítás létrejöttének útja. Közel 200 fotóból választották ki a tárlat képeit, s véleménye szerint bármelyik vasvári helyi amatőr alkotó önálló kiállításon is megállná a helyét.

A megnyitó értékes gondolatait Merklin Tímea újságíró osztotta meg a megjelentekkel. Beszéde középpontjába a közösségi formálódás és az emberi találkozások kerültek. Felhívta a figyelmet: az amatőr fotóknak az ad nagy töltést, hogy élményeken alapulnak, merő életszeretetből születnek, miközben a profi fotós versenyt fut az idővel, a társaival, mások képeivel, az elvárásokkal. Egy amatőr fotós azt csinálja, amit szeret, s amit szeretünk, az maga az Élet. Feltette a kérdést: vajon meglátjuk az élet szépségeit, az összehajlást a hó alatt, vagy éppen a jégbefagyott virulás szépségét? Majd a női szerepeket hangsúlyozta: a nő küzd a munkahelyén, megállja a helyét a családban, a mindennapokban, miközben biztonságot teremt. A mindennapokból nyújt kitekintést, ha a főzőkanalat néhanapján fényképezőgépre cseréli. Fontos, hogy a produktumot megossza másokkal, hogy az érdekes látásmód ezeket a kérdéseket vesse fel: "Láttad ezt már Vasváron? Láttad ezt ebből a szemszögből?"Az újságíró bölcsen megjegyezte: nem elég a facebookon látni a fotókat, mivel csak a kiállítás teremt alkalmat a találkozásra. Milyen igaza volt! 

Gergyéné Szakály Georgina nem csak kiválogatta, bekereteztette, kiállította a képeket, hanem arra kérte az alkotókat, hogy osszák meg gondolataikat a nagyközönséggel. Íme az eredmény: 

Program
2020. augusztus 4. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)