Köszönet a zenéért

2017. február 22. 06:44:12  nyomtatási kép
Színültig megtelt a Nagy Gáspár Kulturális Központ színházterme február 4-én a Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertjén. A több mint két és fél órás fellépésen közel kétszázan szórakoztatták a nagyérdeműt. A zenei rendezvényen swing, blues dal, musical, rajzfilm és film betétdal, örökzöld, megannyi klasszikus és számos fülbemászó sláger is felhangzott. A kiválóan szerkesztett, zeneileg páratlanul sokoldalú koncert végén a nézők az Abba-sláger szövegét idézhették, miszerint: Thank you for the music.
Szabó Zoltán, a zeneiskola igazgatója, a zenekar karvezetője 2011 óta szervez újévi koncertet. Köszöntő beszédében elmondta, hogy időben kis csúszásban vannak, de bízik abban, hogy február elején is nagy szeretettel fogadja a közönség az újévi koncertet, amely a hagyományokhoz hűen longstreet dixie-vel indult és a Híd a Kwai folyón betétdalával zárult. Szabó Zoltán a Charpentier-művel kapcsolatban megjegyezte, hogy a francia barokk zeneszerző dala ismerős lehet a nézőknek, ugyanis ez az Eurovízió szignálja. Majd az utánpótlás fontosságra felhívva a figyelmet az új tagokat is köszöntötte. A karvezető folyamatosan bevezette, bemutatta a következő slágert: beszélt egy cseh zeneszerző "meneteléséről", vagy éppen egy angol gyermekdalról. Elhangzott a Where the wide roses grow, Ahol a vad rózsák nőnek című dal, amelyet hajdanán Nick Cave és Kylie Minogue tett világhírűvé. Volt Boney M-sláger és olasz dal is, de jelen volt a koncerten a Blues Brothers, vagy éppen Tevje a Hegedűs a háztetőn című musicalből. A végső visszaszámlálás jól ismert dallamai sem hiányozhattak, de a Deep Purple egyik slágere is felhangzott a színházteremben, ahol az operett iránt rajongóknak is kijutott a jóból: felcsendült a Hétre ma várom a Nemzetinél.
Az újévi koncerten közreműködött: a helyi általános és zeneiskola összevont gyerekkórusa, a zalaegerszegi Happy Singers Quartett, a Zalaegerszegi Vegyeskar, a Vasvári Városi Kórus, a rábahídvégi Hajnalcsillag Daloskör, s a bejcgyertyánosi Napfény Dal- és Tánccsoport. A Vasvári Zenei Alapfokú Művészeti Iskola keretei között 2003 óta működő zenekar az év elején és nyáron ad nagykoncertet a városban. De felléptek már Olaszországban, Horvátországban, Szlovéniában is, hiszen tehetségük határtalan.
Fotó: Péntek Enikő

Program
2019. november 16. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
22 órakor Vasváron
10.2
99 %
páratartalom
Szél:
0.5 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)