Képviselő-testületi ülés

2017. január 09. 19:00:48  nyomtatási kép
A képviselők napirend előtti hozzászólásaiból kiderült, hogy örömmel fogadták a hírt, miszerint - az előző évekhez képest több - 32 gyermek kezdte meg életét a városban. 

A képviselő-testület 2017. évi munkaterve

A testület - a polgármester előterjesztése alapján - minden esztendőben éves munkatervet készít, ami hónapról hónapra meghatározza a képviselő-testületi üléseken tárgyalandó napirendi pontokat. 
Elfogadták a temető-üzemeltetéssel összefüggő bevételekről és kiadásokról szóló tájékoztatót
Az ülésen felhívták a figyelmet, hogy a helyi vállalkozó temetői kegyeleti közszolgáltatást és temető üzemeltetést is végez. Ezt a kettőt el kell különíteni egymástól. A mellékhelyiség tisztaságát - a megye többi temetői mosdójához képest - kiemelkedőnek tartják. 

A köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról döntöttek

Az ülésen elhangzott: az illetményalap hetedik-nyolcadik éve nem emelkedett, s azok, akik nem részesülnek a központi juttatásokból 20 százalékos, jövő évre vonatkozó illetményemelést kapnak, így nem torzulnak a bérarányok. A kiegészítés a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőkre vonatkozik.

A város 2017. évi költségvetési koncepciója

A koncepció készítés célja, hogy az önkormányzat a fő irányvonalakat kijelölje a tételes tervezés előtt. Tóth Balázs polgármester visszatekintett az elmúlt évre, miközben felhívta a figyelmet a TOP-os pályázatok jelentőségére. Kifejtette mindegyik fontosságát. A város infrastruktúrája nagyon versenyképes lesz, jelentette ki a polgármester. Sok más mellett szó volt a Kismákfán elkészült orvosi rendelőről is. Elhangzott, hogy a zarándokszállásnál ki lehet alakítani a középiskolai kollégiumot. Tóth Balázs kiemelte: a város gazdasági helyzete stabil. Immár a cégek nagy erőkkel keresik a munkaerőt. Dr. Pataky Pál tanácsnok érdekesnek tartaná azt a statisztikát, ami kimutatná: hány vasvári dolgozik helyi cégeknél. Megjegyezték: az iparűzési adóbevételek is kedvezően alakulnak. Immár 235 milliós bevétellel kalkulálnak. Gergye Rezső intézményigazgatóként benyújtott tervezetében azt szorgalmazza, hogy a város két nagy rendezvényének: a Rétes és a Bárány Fesztiválnak legyen pénzügyi alapja. Beszámolójában közzétette a Rétes Fesztivál látogatottsági adatait is. 

Vasvár a megyében egyedüliként kap a vis maior keretből. Az összeg több mint 53 millió forint!

Az ülésen szó volt a csapadékvíz problémáról, s arról, hogy igényeiket benyújtották a vis maior pályázathoz. A testületi ülés idején még nem lehetett tudni, de a december 22-ei döntés után már bizonyos: országosan 41, Vas megyében pedig csak Vasvárnak ítélt meg rendkívüli forrást a vis maior keretből a Belügyminisztérium. Az utak, partfalak, pincefalak rendbetételére, ár - és belvízvédelemre, későbbi földcsuszamlás megakadályozására a kisváros 53 millió 247 ezer forintot kap. 

Változnak a temetői díjak

A kegyeleti közszolgáltatás igénybevételéért fizetendő díjak a megyei átlaghoz képes is rendkívül szerények, 25 évvel ezelőtt megállapított összegek voltak. Ez indokolta az emelést, ami után a kettes sírbolthelyért 30, a négyesért 40, a hatosért 60 ezer forintot kérnek. Az egyes sírhely 10, a kettes 18, a hármas 27 ezer forint lesz. A gyermek sírhely 6 ezer forintba, az urnafülke zárólap nélkül 25 ezer forintba kerül. Más vállalkozó temető igénybevételi díja 6 ezer forint lesz, a sírhely ásásért 14 ezret, mélyített sírhely ásásért 17 ezret kérnek, míg az urna sírgödör ásás díja 5 ezer forint. 
Módosították a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről szóló önkormányzati rendeletet.

Program
2019. október 22. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
20
22
24
25
26
28
29
30
31
Időjárás
16 órakor Vasváron
18.3
77 %
páratartalom
Szél:
1.8 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)