Tájékoztató

2016. szeptember 20. 19:58:41  nyomtatási kép

a 2016. október 2-i népszavazásról

 

Magyarország Köztársasági Elnöke által kiírt 2016. október 2-ai népszavazáson a következő feltett kérdésre lehet szavazni:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

 

A népszavazáson a választópolgárok belföldön, vagy - amennyiben felvetette magát a külképviseleti névjegyzékre, mert a szavazás napján külföldön tartózkodik - Magyarország nagykövetségén vagy főkonzulátusán szavazhat (csak akinek van Magyarországi lakcíme). A helyi szavazóköri névjegyzéken a külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgár adatai nem jelennek meg.

Akinek nincs magyarországi lakcíme, levélszavazást kérhetett.

 

Fő szabályként belföldön, a lakóhelyen történik a szavazás a Nemzeti Választási Iroda által minden választópolgárnak kiküldött értesítőben megjelölt szavazóköri helyiségben.

 

Átjelentkezéssel az a választópolgár szavazhat, aki a szavazás napján Magyarország területén, de magyarországi lakcíme szerinti szavazókörétől eltérő helyen tartózkodik. Az átjelentkező a szavazást megelőző második nap 16.00 óráig benyújtott kérelem alapján törlésre kerül a helyi névjegyzékből és felvételt nyer a szavazni kívánt település kijelölt szavazókörébe, ahol a szavazatát leadhatja.

 

A választópolgároknak a szavazóhelyiségben a személyazonosságukat és lakcímüket igazolni kell az erre alkalmas okmánnyal, ezért kérjük, ezeket az okmányokat vigyük magukkal.

 

A beteg, mozgásában korlátozott személy szavazásra vonatkozóan mozgóurna iránti kérelmet a szavazás napján 15.00 óráig lehet benyújtani az illetékes szavazókörben, ahol a választópolgár a névjegyzéken szerepel.

?         A szavazást megelőző második napon a 16.00 órát megelőzően a Vasvári Polgármesteri Hivatal Helyi Választási Irodájában is be lehet nyújtani az ez irányú kérelmet.

?         Ez irányú kérelem szeptember 30. napján 16.00 órát megelőzően az interneten, a www.valasztas.hu oldalon is beadható.

A mozgóurna iránti kérelmet írásban foglalt meghatalmazással meghatalmazott útján is be lehet nyújtani. Ebben az esetben a kérelmet a meghatalmazott írja alá és akkor közokiratba vagy teljes bizonyító erejű okiratba foglalt meghatalmazást is csatolni kell.

 

Vasváron a Bartók Béla utca 4. szám alatti Nagy Gáspár Kulturális Központ a kijelölt szavazókör:

?         a csak települési lakcímmel rendelkezők (akinek lakcíme csak: Vasvár)

?         a más településről szavazásra átjelentkezettek vonatkozásában.

 

A Vasvári Polgármesteri Hivatal Helyi Választási Irodája bármely választási kérdésben szívesen áll rendelkezésre.

 

Vasvár, 2016. szeptember 15.                      

                                                                                                          Tisztelettel:

 

                                                                                                          Dr. Ódor Ildikó

                                                                                                          HVI vezető

Program
2019. május 26. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
15
19
20
21
22
23
24
27
28
30
31
Időjárás
11 órakor Vasváron
22.4
57 %
páratartalom
Szél:
2.7 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)