Gasztronómiai kirándulás Kismákfán

2016. július 09. 18:12:00  nyomtatási kép
A városban és a térségben egyaránt igazi unikumnak számító lakásétterem nyílt Kismákfán. Az Akvárium Lakásétterembe látogatók gasztronómiai kiránduláson vehetnek részt, miközben a vendégeket családias légkör fogadja. Az étterem tulajdonosa azt tervezi, hogy a közeljövőben a vendégek helyben fogyaszthatják a cápa és a kenguru húst is.   
A lakáséttermek múltja és jelene: 
Az országban sorra nyílnak a lakáséttermek, amelyek rendkívül népszerűek a vendégek körében.  Csíki Sándor gasztroszakíró szerint valamikor az 1900-as évek elején, Pesten, a Dohány utcában Újházi Ede színész, és egyben hatalmas ínyenc, az Újházi-tyúkhúsleves névadója indította be a világ első lakáséttermét.
Az történt ugyanis, hogy egy színésztársa nyitott mellékállásban kocsmát és panaszkodott a gyér forgalomra. Újházi a színész-kocsmáros lakásául szolgáló szobát összenyittatta a kocsmával, Újházi felügyelete mellett főzött a személyzet, a vacsoravendégeket pedig szigorúan, meghívásos alapon a színészek és irodalmárok köréből válogatták.
Mi a lényege a lakáséttermeknek?
Több, mint egy közös ebéd, vagy vacsora a barátokkal, rokonokkal, mert itt új arcok is felbukkannak. Nincs feszélyezett légkör, a cél pedig az, hogy a vendég egy felejthetetlen kulináris élménnyel távozzon.

Kismákfai Akvárium

Németh Tibor tulajdonos, üzemeltető elmondta, hogy a lakáséttermek valóban egyre divatosabbak hazánkban is.  A május végén nyitott étterembe várják a helyieket és a környéken élőket, valamint a Vasvárra látogató turistákat: mindannyiukat családias légkör és finom ételek fogadják.  Nem kizárólag csárda jellegű étkeket főznek, hanem a klasszikus konyha mellett különleges fogásokat is kínálnak. Előfordulhat, hogy egyesek otthon nem mernek belevágni egy-egy specialitás elkészítésébe, így ők a lakásétteremben a főzés folyamatába is bepillantást nyerhetnek. A tervek szerint a jövőben lesz cápa és kenguru hús is Vasváron. Németh Tibor elmondta, hogy 14 főt fogadnak a lakásétteremben, de persze az udvaron többen elférnek. A jobb hangulat elérése érdekében zenei estek is lesznek, de koncertfilmeket is vetítenek. A július 15-16-ai, pénteki-szombati napon jegyeket sorsolnak ki a Sziget és a Strand Fesztiválra, korábban pedig lehetett belépőket nyerni a soproni Voltra és a Balaton Soundra is. A meglepetések pedig itt nem érnek véget. 

Program
2020. április 4. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
14 órakor Vasváron
14.4
29 %
páratartalom
Szél:
5.2 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)