Testületi ülés

2016. július 09. 18:10:58  nyomtatási kép
Tóth Balázs polgármester a két ülés közti beszámolók kapcsán elmondta, hogy a várható fejlesztésekről egyeztetett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőjével. Köztük a 74-es út - Győrvári utca végétől kifelé történő - felújításáról is. A polgármester kifejtette, a találkozóra a különböző munkák összehangolása miatt volt szükség. Fontos, hogy a városi korszerűsítések is egymásra épüljenek, s ne kelljen újra felbontani a már elkészült útszakaszokat. Ismertette: a domonkos rend Vasváron tartotta tartományi ülését, amelyen fogadta a megjelenteket. A domonkosok bázisuknak tekintik a kolostort, hosszú távon gondolkodnak a támogatások tekintetében is. Megfogalmazódott a gondolat, hogy a kolostorba a Fő térről is be lehessen jutni. Sejber Mihály alpolgármester elmondta: részesei voltak a megyei értéktár napnak, amelyet a Vasvár hírnevét és értékeit folyamatosan erősítő Tóth Csaba festőművész nyitott meg. 
Módosították a város építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló önkormányzati rendeletet
Ódor Ildikó jegyző asszony tájékoztatása szerint a helyi rendelet frissítésére van szükség. Pontokba szedték a feladatköröket is, de jelentős tartalmi változás nem történt. 
Előterjesztés a ZALAISPA hulladékgazdálkodási szerződéséhez
Erre a változtatásra azért volt szükség, mert április 1-től a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szedi be a hulladékszállítási díjat. Ezen változás miatt az önkormányzatnak módosítani kellett a szerződését. 
Vasvári Ficánkoló Óvoda intézményvezetőjének közös megegyezéssel történő megszüntetése, az álláshely pályázati kiírása
Szatmári Helga, a Vasvári Ficánkoló Óvoda intézményvezetője levélben kezdeményezte közalkalmazotti jogviszonyának 2016. augusztus 14-ével - közös megegyezéssel - történő megszüntetését. Kérelmében tájékoztatást nyújtott arról, hogy három kiskorú gyermeke közül ketten ez év szeptemberétől Szombathelyen folytatják tanulmányaikat. Családjában az iskolaváltás új élethelyzetet teremt, ami jelenlegi munkahelyével és beosztásával nehezen összeegyeztethető. Szatmári Helga kinevezése jövőre járt volna le.
Dr. Pataky Pál tanácsnok a bizottsági ülésen elhangzottakat tolmácsolta, miszerint sajnálattal vették tudomásul az intézményvezető döntését, mivel mindannyian meg voltak elégedve kiváló munkájával. A polgármester az ülésen is megköszönte nevelői tevékenységét és együttműködését. Ezt követően szavaztak a vezetői poszt pályázati kiírásáról. 
Előterjesztés Árpád téri forgalmi rend változásáról
A lakásbérleti szerződések tárgyalása után az Árpád tér forgalmi rendjének változása került a figyelem középpontjába. Galambos István tanácsnok megjegyezte: elsősorban a balesetveszély és a mentőállomás előtti tumultus, az Árpád téren megnövekedett forgalom megszüntetése miatt támogatják az egyirányúsítást. Korábban több testületi ülésen elhangzott, hogy az út vonalvezetése miatt is a forgalmi rend változása szükséges. A 74-es számú útról történő behajtás esetén az Egészségház előtti csomópontnál torlódás alakulhat ki a körház felől érkező járművek elsőbbsége miatt. Így a Magyar Közút Nonprofit Kht-től a testület egyirányú forgalmi rendelet bevezetését kéri az Árpád téren az Alkotmány utca felőli irányból a Járdányi utca felé. Varga Zoltán, a városfejlesztési és műszaki osztály osztályvezetője a testületen felvetődött kérdésre elmondta, hogy a kérelmet a közútkezelő hagyja jóvá, s ha lehetségesnek ítélik a döntést, akkor hónapok múlva életbe is lép a változtatás. Majd szó volt: polgármestert tájékoztatták arról, hogy a vendégek nehezen találnak ki Nagymákfára. Így a Gersei út és a Vérmező utca kereszteződése előtti szakaszon, valamint a városrész másik felére útbaigazító táblát helyeznek el. A képviselők megfogalmazták, hogy a Járdányi utcán, a Kormányhivatal és a posta közötti beláthatatlan szakaszon lévő zebra annak ellenére nincs jó helyen, hogy 30-as tábla van elhelyezve az autósok számára. A közút felé jelzik a zebra biztonságosabbá tételének lehetőségét, vagy a gyalogátkelő áthelyezését kérik. 
Területfejlesztési Operatív Program: Aktív rekreációs zöldterület kialakítása Vasváron pályázat benyújtás
A projekt keretében a kilátó és támfal felújítása, valamint a körülötte lévő zöldterület aktív rekreációs célokra történő hasznosítása valósulhatna meg. Ha a pályázat nyerne, akkor a területen akadálymentes parkoló és térburkolat lenne, kültéri bútorokat helyeznének ki, megvalósulhatna a játszótér és a fitnesz park kialakítása, s a területet bekameráznák. Galambos István úgy ítéli meg, hogy menedékházra is szükség lenne, mivel hirtelen eső esetén a kirándulók ide be tudnának állni. 
Települési Értéktár Bizottság létszámának bővítése
Sejber Mihály, aki a bizottság elnöke is egyben, ismertette, hogy növelni kell a létszámukat. A testület döntött arról, hogy Gergye Rezső, a NGKK igazgatója is tagja legyen a bizottságnak. 
Tájékoztató a Semmelweis utca tervezési szakaszáról - Lakossági fórum 2016. július 20-án, 17 órakor a hivatal nagytermében lesz.
A polgármester kiemelte: a Semmelweis utca tervezőinek nem volt egyszerű a feladatuk. A tervekről lakossági fórum július 20-án, 17 órakor lesz a Városházán. Várják az utca lakóit az önkormányzat nagytermébe. Dr. Pataky Pál a legveszélyesebb útszakasznak tartja a jelenleg járda nélküli Semmelweis utcát, de örömmel látja, hogy a Németh Antal utca burkolata elkészült. 
A Semmelweis utcán a tervek szerint a járda a Petőfi utcától indulva először az út jobb oldalán haladna a 13-as számig, onnan a páros oldalon a 32. szám bejáratáig, majd ismételten a bal oldalon a végpontig. Ezt követően egy szemléletváltás központú Kehop-pályázat benyújtásáról is tárgyaltak. 
Majd az ülés végén a korábbi interpellációk következtek. Dr. Pataky Pál továbbra is fontosnak tartja tudni, pontosan hány sírhely van a temetőben. Meglátása szerint a terület a teltházhoz közelít. 

sna

Program
2020. április 4. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
14 órakor Vasváron
14.4
29 %
páratartalom
Szél:
5.2 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)