Nagy Gáspár Labdarúgó Torna

2016. május 28. 14:09:24  nyomtatási kép
Vasvár csapata itthon tartotta a vándorkupát

Az idei évben május 21-én, szombaton került megrendezésre a Nagy Gáspár költő emlékére megrendezett focitorna. A költő emlékét ápolni hivatott hagyományos sporttalálkozó soros házigazdája ezúttal Vasvár Város Önkormányzata volt, a meccseknek a VVSE sportpályája adott otthont. A remekül sikerült rendezvényről Tóth Balázs Polgármester Úr adott szívélyes tájékoztatást.

Elmondta, hogy az immár sokéves hagyományra visszatekintő torna ötlete onnan indult ki, hogy Nagy Gáspár barátai, ismerősei szerettek volna emléket állítani a költőnek, s mivel ő is szerette a focit, úgy gondolták, hogy egy labdarúgó kupa - melyen képviselhetnék magukat azok a települések, intézmények csapatai, melyekhez Nagy Gáspár munkássága, élete valamely szakasza kapcsolódik - erre remek lehetőség lenne.
Az idei évben sok csapat - szám szerint 8 - nevezett: Áron és Barátai (ők Nagy Gáspár fia és csapata), a Pannonhalmi Öregfiúk, Gazsifalva, a Magyar Katolikus Rádió, Budakeszi, a Hitel szerkesztősége, az NGóóólKK (Nagy Gáspár Kulturális Központ), és Vasvár Város csapata. Sajnos az egyik nevező az utolsó pillanatban technikai okok miatt visszalépett, de hogy a rendezés zökkenőmentes legyen, a résztvevők közös megegyezéssel - a többi csapatból összeállt játékosokkal - pótolták a hiányzót. Ebből is látszik, hogy ugyan természetesen volt sportértéke a tornának, de mindemellett a baráti hangulat, a személyes kapcsolatok erősítése, a költő szellemiségének ápolása ugyanúgy jellemezte a rendezvényt! Életkortól függetlenül bárki játszhatott, a legidősebb labdarúgó az 1947-es születésű Dr. Draskóczy András volt - aki ezért külön elismerésben is részesült - bebizonyítva azt, hogy a sport fiatalon tart, edzi a testet-lelket. A kellemes, közvetlen hangulatot tovább fokozta, hogy a játékosokkal együtt érkeztek családjaik is - gyermekekkel, unokákkal együtt -, így egy szép, 100-120 fős rendezvény kerekedett a tornából. A rendezők természetesen készültek vendéglátással is, egy baráti ebédre voltak hivatalosak a csapatok és kísérőik.
A torna jól sikerült, az időjárás is remek volt, a mérkőzések két négyes csoportban, egymással párhuzamosan zajlottak kispályán. A körmérkőzések során kialakult sorrend alapján a csoportelsők az 1.-2., a csoport másodikak pedig a 3.-4. helyekért mérkőzhettek. Az 5.-8. helyért nem rendeztek helyosztókat. A bronzmeccset a NGóóólKK és a Gazsifalva csapatai játszották, amely 2-1-es Gazsifalva győzelemmel ért véget. A kupa sorsáról döntő mérkőzést a Vasvár és a Pannonhalmi Öregfiúk vívták, amely a rendes játékidőben 1-1 egy döntetlennel zárul. Következhettek a hétméteres rúgások, melynek végén a hazai játékosok örülhettek, így a tavalyi évben Budakeszin megszerzett vándorkupát Vasvár csapatának az idei évben sikerült itthon tartani! 

Az első négy csapat sorrendje tehát: 1. Vasvár, 2. Pannonhalmi Öregfiúk, 3. Gazsifalva, 4. NGóóólKK.

A teljesebb kép érdekében álljon itt a csoportok végeredménye is:
"A" csoport: 1. Vasvár, 2. Gazsifalva, 3. Magyar Katolikus Rádió, 4. Budakeszi
"B" csoport: 1. Pannonhalmi Öregfiúk, 2. NGóóólKK, 3. Áron és Barátai, 4. HitelProgram
2020. szeptember 26. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)