Fény gyúlt a lelkekben

2015. december 03. 17:24:54  nyomtatási kép
Felszentelték a város adventi koszorúját, amelyen felgyúlt az első láng november 29-én, karácsony előtti negyedik vasárnap. Tóth Balázs, Vasvár polgármestere köszöntötte az egybegyűlt helyieket, akik mint egy nagy család tagjai voltak jelen a Dísz téren. Elkezdődött a szeretet-vendégség, így a vasváriak újra gőzölgő forralt bor és ingyen tea mellett beszélgethettek egymással, miközben vásárolhattak a kinyitott pavilonokból és megtekinthették az adventi műsort. 
Már messziről hallatszottak a csilingelő dallamok, az ünnepre hangoló karácsonyi zeneszámok a belvárosból, ahová advent első vasárnapjára érkeztek az érdeklődők. Ismét kinyitottak a pavilonok, hogy a helyiek karácsonyi ajándéktárgyakat vásárolhassanak, a megjelenteket virslivel és kenyérrel kínálták. A csillagot ábrázoló fényfüzér alatt, a városi betlehem mellett tartották a műsort, amely polgármesteri köszöntővel kezdődött. 
Tóth Balázs beszédében megjegyezte, hogy karácsony ünnepéhez közeledve díszkivilágítást kapnak a terek, a fák és néhol a családi házak is, amik az adventi időszak jelzőfényei. Mint mondta, advent a várakozás időszaka. Ez a várakozás azonban más, mint amikor például türelmesen sorban állunk az ügyeinket intézve, s úgy érezzük, elvesztegetjük az időnket. Kiemelte: Jézus Krisztus születésének ünnepén, a szeretet ünnepén megnyugszunk, s lesz időnk a várakozásra, miközben a lelkünk is fénybe öltözik. Ilyenkor mindannyian többet gondolunk szeretteinkre. A polgármester azt kívánta mindenkinek, hogy advent idején legyen időnk egymásra, a gyerekeinkre, a szüleinkre, a rokonainkra, találjuk meg azokhoz is az utat, akikhez év közben ritkábban jutottunk el. Végezetül mindenkinek lelki békességet és boldog adventi időszakot kívánt. Ezt követően Loyd atya felszentelte az adventi koszorút, amelyen felgyúlt az első láng is. Elsőként a vasvári óvodások adtak műsort, majd az Őszirózsa Népdalkör tagjai énekeltek. Az első vasárnap civil segítőinek: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vasvári csoportja és a Magyar Vöröskereszt Vasvár Városi Szervezete tagjainak áldozatos munkája nélkül nem valósulhatott volna meg a program. Jótékonysági vásárt az egervári Nagy Bernadett tartott, akinek kézzel készített ékszereiből is választhattak a megjelentek. A derűs hangulatról a Spectrum Zenekar gondoskodott. 
A forralt borra felajánlott adomány - egy pohár 200 forint - jótékonysági célokat szolgál. 

sna
Fotó: Laki László

Program
2021. február 28. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)