Gángó Vilmos vasvári üzletvezető vehette át a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat

2015. november 25. 17:59:15  nyomtatási kép
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Európai Kereskedelem Napját november elején a főváros egyik szállodájában. A rendezvény célja az volt, hogy a kereskedelmet, mint a legtöbb munkavállalót foglalkoztató és ÁFA- befizető ágazatot fókuszba állítsa. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően elismeréseket, köztük a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat is átadták.  Ezt az elismerést ketten vehették át. Egyik díjazott Gángó Vilmos, a CO-OP Vasvár Kft. Coop Szuper vasvári üzletének vezetője volt.  A kereskedelem legrangosabb díjának számító elismerést a vasvári szakembernek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.
 
A jövőt tesszük kockára, ha nem fejlesztünk- rövid interjú Sipos Tompa Jánossal, a CO-OP Vasvár Kft. ügyvezető igazgatójával

A kereskedelem napja és a rangos kitüntetés kapcsán az  üzletlánc hegyháti működtetőjével, a Coop Vasvár Kft ügyvezetőjével, Sipos Tompa Jánossal beszélgettünk. A vezető elmondta, hogy összesen huszonhat élelmiszer és napicikk boltot működtetnek a városban és a Hegyháton. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is leszögezhető: annak ellenére sem zártak be boltot , hogy a dohányáru-kereskedelem koncentrálása miatt jelentős árbevételtől esett el.  Az üzletek nagy része kistelepüléseken működik. Vasváron négy bolt üzemel. A cég üzletpolitikája továbbra is az, hogy ki kell tartani ott, ahol megvan az a kör, aki helyben akar és tud vásárolni. A térségben ez elsősorban az idősebb, nyugdíjas korosztályt jelenti. Vasváron strukturáltabb a vásárlói kör. Itt erős a versenyhelyzet is. A vásárlói igényeket figyelembe véve a Hegyhát falvaiban friss áruk, köztük hús, zöldség és gyümölcs kínálatával szélesítették a termék skálát. Az ügyvezető szerint ez a kompletté tett bolti kínálat teszi a jövőben fenntarthatóvá a háromszáz-ötszáz lakosú falvak üzleteit.   A cég a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója: Jelenleg kilencvenkettő alkalmazottja van. A foglalkoztatottak létszáma öt év óta kilencven fő fölötti és ezen a jövőben sem szeretnének változtatni. 
A fejlesztésekről kérdezve Sipos Tompa Jánost elmondta: Az elmúlt 10 évben folyamatos felújításokat végeztek boltjaikban és modern informatikai rendszereket vezettek be az üzletekbe. Ezeket pályázati pénzekből és külső források igénybevételével oldották meg. A jelentős beruházások közt említette a vezető a vasvári, Fő téri  üzlet energiatakarékos, hűtő - fűtő rendszerének kialakítását. A hűtőkből származó meleget, az  úgynevezett hulladék energiát egy korszerű technológia segítségével hasznosítják a téli fűtéshez. Anyagi kihívás volt az online kasszákra való átállás és csere is. Két év alatt így majdnem 100 millió forintos fejlesztést tudhat maga mögött a cég. A jövőről kérdezve a szakembert így összegezte a terveket:  "A fennmaradás szempontjából nincs más választás: A jövőt tesszük kockára, ha nem fejlesztünk."  

Program
2021. február 28. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)