Híd épül Vasvár és Kupuszina között

2015. augusztus 25. 20:18:34  nyomtatási kép
Híd épül Vasvár és a vajdasági Kupuszina között. Augusztusban Vasvárra látogatott egy húszfős kulturális küldöttség. Ellátásukban több vasvári intézmény, az önkormányzat, a rábahídvégi tájpark, a Rába melletti csárda és más segítők is közreműködtek. A küldöttséget Gyöngyösi Zsuzsa könyvtárvezető látta vendégül. Őt kérdeztük a kapcsolat történetéről.
-A Nagy Gáspár Kulturális Központtal közösen hívtuk meg a vajdaságiakat, az én kezdeményezésemre. A Vas-vár Örökség Népfőiskolának köszönhetően ismertem meg egyébként őket. Tavaly is itt voltak már rétest sütni és árulni. Számukra is nagy élmény volt az, amit itt átéltek, ezért jöttek szívesen idén is.
- Hol aludtak?
- Szállásuk a Csodaszarvas Tájparkban volt. Húszan érkeztek. Az ottani iskola fúvószenekara, és karnagya, Csikos Sándor igazgató úr és Csikos Éva tanárnő, valamint két rétessütő asszony Fridrich Teréz néni és lánya, Váczi Erzsébet érkezett a Hegyhátra.
- Milyen együttműködésben lehettek itt a vendégek?
-A vendéglátójuk én voltam, de a Bendefy László Városi Könyvtár is kapcsolódott a programszervezéshez, valamint Tóth Balázs polgármester úr fürdő belépővel is, továbbá a Nagy Gáspár Kulturális Központ is beszállt az ittlétük költségeibe. Ugyanígy segített a Csodaszarvas Tájpark, és a rábahídvégi Vén Gesztenye Csárda is.
- Mi volt a kupuszinaiak programja? 
- Szabadidőben fürdés, a Csodaszarvas Tájparkban drótkötélpályázás, íjazás és sok más színes program még.
- Mi az augusztusi látogatás folytatása?
-A folytatásban három vasvári lánnyal vettünk részt még augusztusban a kupuszinai József Attila Általános Iskola táborában. Drimmer Júlia, Tóth Hanga és Németh Noémi Evelin volt a küldöttség tagja. Csapatversenyekben, zombori fürdőzésben, szalonnasütésben, közös éneklésben a Páva-díjas kupuszinai Csizmadia Annával, a zombori István napi felvonulásban és még sok érdekes programban volt részünk a táborban.
-  Ősszel megint lesz egy találkozó!
- Szeptember első hetében az általános iskola júniusi látogatását viszonozzák a kupuszinai gyerekek, remélhetően Vasváron. Bízunk benne, hogy ez a kapcsolat a jövőben tovább fog mélyülni a két település között.
pm

Program
2020. november 24. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)