Vasváron nyílt meg a megye kilencedik Kormányablaka

2015. augusztus 23. 21:35:33  nyomtatási kép
Az Árpád tér 1-es számú, felújított, modernizált épületben kapott helyet a Vasvári Járási Hivatal. Itt nyílt meg Vas megye kilencedik Kormányablaka is, augusztus 13-án. A megnyitón elhangzó beszédekben közös pontként mindenki kiemelte az együttműködés értékét. Csak így, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Miniszterelnökség, a Vas Megyei Kormányhivatal és a város szoros együttműködésének köszönhetően újulhatott meg a több mint száz éves épület. 
De nézzük az avatóünnepséget, részleteiben is:
Az átadón felszólalt mások mellett V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, aki azt hangsúlyozta: örömteli az új Kormányablak átadásával kapcsolatban az, hogy az épület funkcióváltása egyben értéket is teremtett. Ez egyébként is jellemző a vasvári átalakításokra. A vasvári fejlődés újabb állomása a járási hivatal átadása is. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője sorolta: a teljesen felújított, akadálymentesített épület egy évszázada a katolikus legényegylet otthona, majd pártház, könyvtár, civilek háza, legutóbb pedig irodaház volt. Az új járási hivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Miniszterelnökség, a Vas Megyei Kormányhivatal és a város közös sikere. Tehát nem szerencse, nem lobbi kérdés, hanem komoly munka és együttműködés eredménye.
A Vasváron végbement intézményi változásokat is számba vette az államtitkár. Mint mondta, a városban 1990-ben még csak körzeti megbízott volt. Mára rendőrkapitánysága, mentőállomása, tűzoltóállomása is van Vasvárnak. A járási hivatal önálló épületének kialakításával és átadásával most kiteljesedett az intézményrendszer. 
Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott is szólt az ünneplőkhöz. Kiemelte az országos, megyei és városi összefogás példaértékét a közigazgatási, önkormányzati és kormányzati szervek között. A Nemzetgazdasági Minisztérium, a miniszterelnökség, a Vas Megyei Kormányhivatal és Vasvár város összefogásából újulhatott meg az épület és kapott fontos területi, közigazgatási funkciókat a város. Vasvár 50 évvel ezelőtt megszüntetett járásközponti szerepét most újra visszakaphatta. A kormánymegbízott megköszönte a tervező, a kivitelezők munkáját is. Végül elkötelezett szolgálatot kért a hivatalban és a Kormányablakban dolgozó munkatársaktól az ügyfelek elégedettségégének biztosítása érdekében. 
-21. századi körülmények és 21. századi szolgáltatások várják a város és a járás lakosait az új hivatalban - hangsúlyozta Tóth Balázs polgármester beszédében. Azt kívánta az ünneplőknek, a hivatali dolgozóknak és leendő ügyfeleiknek, hogy a „régi-új” körülmények között is találja meg mindenki a számítását.
Gondos Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium. közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott az átadón, hogy mindig jó egy új dolgot átadni a köznek. Ő is méltatta a sokszereplős, példaértékű együttműködést, melynek köszönhetően létrejöhetett az új vasvári hivatal. Végül sok sikert kívánt a munkához a munkatársaknak a városi és térségi ügyfelek teljes körű kiszolgálásában.
Dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára az avatón beszédében a többi közt elmondta: a vasvári az országban a 125. Kormányablak, de csupán a negyedik olyan hely, ahol egyben munkaerő-piaci pont is működik. A vasvári kormányablakban több mint 423 ügy intézhető egy helyen, az úgynevezett „egyablakos" rendszerben a korábbi 378 helyett. Cél: az ügyfél elégedettsége és a hatékony munkavégzés. A Kormányablakok átadásaival párhuzamosan zajlik már a digitális nemzeti fejlesztési program kialakítása is. Ez az ügyfélközpontú, e-közigazgatási szolgálatok kialakítását biztosítja és az ügyfél kiszolgálás magasabb színvonalát szolgálja. 
A beszédek és az ünnepi szalag átvágása után a hivatalnyitó az épület egyik termében folytatódott Tauszné Vincze Edit, a Vasvári Járási Hivatal vezetőjének pohárköszöntőjével. 
- A remények szerint a hivatal dolgozóinak és a vasváriaknak is otthona lesz a teljesen akadálymentes, modern, megújult épület. Az itt dolgozók a legjobb tudásuk szerint szolgálnak majd – kezdte beszédét a hivatalvezető. Tauszné Vincze Edit azt is elmondta, hogy a munkatársakat folyamatosan képzik annak érdekében, hogy az ügyintézések végeztével elégedetten távozzanak a hivatalból az ügyfelek. A vezető büszke arra, hogy az elmúlt két és fél évben egyetlen ügyfélpanasz sem érkezett a hivatalhoz. 
-A járási hivatal Vasvár és a térségi önkormányzatok szoros együttműködésében dolgozik. A létesítménnyel a városközpont is kibővült és a város is gyarapodott – zárta pohárköszöntőjét a hivatalvezető.
(A járási hivatalban és a Kormányablakban következő lapszámunkban virtuális bejárást tarunk a hivatalvezető segítségével azért, hogy az eligazodásban segítsük majd olvasóinkat.)
Pogács Mónika

Program
2020. szeptember 23. szerda
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)