Újságírók túráztak

2014. október 25. 09:21:07  nyomtatási kép
Országos médiumok képviselői ismerkedtek Vasvárral és a Hegyháttal 

Vasvár és Körmend közösen szervezett sajtótúrát országos és megyei médiumok munkatársai számára. A kétnapos program október 15-én kezdődött a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület szervezésében. A civil egyesület tömöríti Körmend és Vasvár, valamint térségeik turisztikai vállalkozásait és több önkormányzatot is. „A Vasi Hegyhát, Rábamente, az ezer apró csoda földje” szlogent kapott sajtótúra alkalmával az újságírók a többi közt Vasvár különleges értékeit, a vasvári domonkos kolostort és múzeumot, a Békeházat, az inhaláló házat és a Szentkutat nézték meg, valamint a kilátóról is készítettek panorámafotókat a városról. A médiamunkások különleges mézeket is kóstoltak a Fukszberger méhészet termékeiből. Egy rögtönzött közvélemény-kutatás alapján a vendégek favoritja a bodzás akácméz volt. 
A Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület menedzsere, Zágorhidi Czigány Ákos abban összegezte a sajtótúra fő célkitűzéseit, hogy Vasvárt és térségét szeretnék minél inkább láttatni és ismertté tenni különböző marketing tevékenységekkel. Ezzel az úgynevezett „study tourral” is, melynek során a kirándulásra hívott, országos lapokban illetve online felületeken publikáló újságírók személyes tapasztalatokat szerezhettek, például Vasvár turisztikai értékeiről. A sajtótúra egyfajta befektetés, mely megsokszorozódhat a továbbadott információk által. Hiszen ezek a tapasztalatok garantáltan személyes élményeken alapulnak. Aki itt pozitív benyomást szerzett, az szívesen osztja meg másokkal tapasztalatait. Jó esetben az ismerősök mellett az olvasott, vagy hallgatott médiafelületeken is. Körmend és Vasvár, valamint térségeik közös turisztikai érdekeit összehangoló TDM-nek jelenleg 70 tagja van. Közülük 18 önkormányzat, a többiek szolgáltatók és más turisztikai szereplők, vállalkozások. Azzal, hogy a két térség összefog, a kínálatok is összekapcsolódnak és erősítik egymást. A TDM így olyan csomagot tud ajánlani a belföldi turizmus számára, melyért már érdemes már több napra is Dél-Vasba utazniuk a kirándulóknak. Cél, hogy Vasváron az eddig jellemzően átutazó idegenforgalom trendje változzon, s vendégéjszakákat is igénylő turizmusba forduljon át. Ezt nem lehetetlen elérni a szakemberek szerint a közeljövőben. Ebben segíthetnek a többi közt a térségről született pozitív kicsengésű írások is. remélhetőleg ilyenek születnek majd az októberi, a sajtó számára szervezett túra után is. 
Vasvárra mások mellett a Turizmus Kft., a Turizmus Trend, a Magyar Turista, az Index-Travelo, a Hotelújság, a Turista, a Meglepetés, a HTM életmód, a Ring Magazin újságírói és a Lánchíd Rádió Kilátó című műsorának vezetője érkezett. Érdemes lesz a közeljövőben ezekre az írott és elektronikus médiafelületekre a szokottnál jobban odafigyelnünk, mert ezekben bármikor, bárhol találkozhatunk vasvári élménybeszámolóval a közeljövőben. 
pm

Program
2019. október 22. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
20
22
24
25
26
28
29
30
31
Időjárás
16 órakor Vasváron
18.3
77 %
páratartalom
Szél:
1.8 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)