Látványos fejlesztések a Vasvár VSE-nél

2014. október 25. 08:57:13  nyomtatási kép
Átadták a megújult labdarúgó pályát és környezetét

A sportélet mellett folyamatos a háttérmunka is a Vasvár Városi Sportegyesület háza táján. Az elmúlt időszakban több kiírásra nyújtottak be pályázatot, melyeken támogatást nyerve elkezdték a labdarúgó pálya és kiszolgáló létesítményeinek fejlesztését, ezzel is szolgálva a sportág minél színvonalasabb helyi szintű kiszolgálását, biztosítva a minél zavartalanabb működést. Megfelelő infrastruktúrával a hátuk mögött a sportolók, a szakemberek, a segítők teljes egészében a sportra, az abban végzett munkára koncentrálhatnak, egyre eredményesebbé téve a helyi labdarúgást.

A létrejött fejlesztésekről Németh Attila egyesületi elnök tájékoztatott.

Elmondta, hogy a most láthatóvá és kézzelfoghatóvá vált eredményeket összetett és régebbre visszanyúló munka előzte meg. Körülbelül két éve kezdtek pályázni több helyen és területen. Ezek közül az egyik a meglévő öltöző épületének fűtéskorszerűsítése, szigetelése volt, valamint ezen pályázat keretében nyertek támogatást az edzőpálya felújítására is. Ezt az a megnövekedett sportolói létszám tette szükségessé, elengedhetetlen volt mind az öltöző, mind a rossz minőségű pálya felújítása, energetikai korszerűsítése. Az energiatakarékos üzemelést szolgálja a napkollektorok felszerelése, mely a melegvíz ellátást segíti, amivel jelentős költségcsökkentést értek el, ami segíti, hogy a megnövekedett igények mellett is tartható legyen az öltöző eddigi energiafogyasztása. Mivel a center pálya minősége az idők és a fokozott használat során jelentősen leromlott, az öntözőrendszere pedig nem volt hatékony, ennek felújítását is elkezdték, mely most is folyamatban van. Ennek keretében talajjavításra és az elavult, 6 fejes öntőzőrendszer 18 fejesre való cserélésére kerül sor. Érdekessége, hogy egy technikai megoldásnak köszönhetően az öntözéssel együtt a fű vegyszeres kezelése is megtörténik, így – a pályát kímélendő – nem lesz szükség minden esetben géppel történő műtrágyázásra, gyomirtásra. Ide tartozóan a jövőbeni tervek közt szerepel a edzőpálya világításának megoldása is.

Ezek miatt a csapat az őszi fordulóban idegenben játssza a mérkőzéseit. Természetesen a tavaszi fordulóban így végig hazai meccsek lesznek, igaz ennek véglegesítése nagyban függ a felújítás befejezésétől.  Bár időben elkezdték a feladatvégzést, sajnos a nagy esőzések miatt előfordulhat, hogy nem tudják kellő időben befejezni a földmunkákat, így gondolkodni kell a megoldásról. Sajnos a felújított edzőpálya a szigorú licensz szabályok miatt jelenlegi állapotában korlátozottan alkalmas megyei I. osztályú felnőtt mérkőzések lejátszására, hiszen például hiányzik a körbekerítése valamint a mérete is éppen eléri a kötelező minimumot.

Régi álom megvalósulásaként átadásra került egy 20x40 méteres műfüves pálya, melyet – főként a téli felkészülés és a füves pályák kímélése érdekében – már nagyon régóta szerettek volna létrehozni. Erre ugyan már évekkel ezelőtt a pályázati támogatást is elnyerték, azonban a szükséges önrészt nem sikerült előteremteni, így az álom létrejötte akkor még váratott magára. Az eredményes háttérmunka azonban meghozta a gyümölcsét, hiszen a Vasvár VSE szakmai munkájának elismeréseképpen bekerült abba a körbe, ahol a tagoknak a 30 %-os önerő helyett csak 10 %-os önerőt kellett biztosítani, mivel a másik 20 %-ot az MLSZ finanszírozta. Így a megváltozott feltételekkel, az önkormányzat hathatós támogatásával megvalósulhatott a régóta várt elképzelés. Látványos része volt a fejlesztéseknek egy fából készült közösségi helyiség létrehozása, mely a tervek szerint megbeszéléseknek, különböző közösségi programoknak ad majd helyszínt. Szorosan ehhez kapcsolódik egy fedett-nyitott „szín” kialakítása, mely az előbbi épülethez csatlakozva, azzal egységben szolgálja majd a jövőbeni rendezvények kulturált és színvonalas lebonyolítását.
Németh Attila fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ezen beruházások létrejöttében kiemelkedő szerepe volt az önkormányzatnak, amely a szükséges önerőket az egyesület rendelkezésére bocsátotta, valamint azoknak a vasvári sportszerető vállalkozóknak és szimpatizánsoknak, sportolóknak, akik társadalmi munkában segítették a megvalósulást.

Mindezen fejlesztések, beruházások – ahogy az a bevezetőben is említve lett – annak a tervnek és irányvonalnak a szolgálatában állnak, amely arról szól, hogy a vasvári labdarúgást helyi fiatalokra építsék, biztosítva a fentiekkel is a zavartalan szakmai munkát, a komfortos körülményeket, a színvonalas hátteret, és a megfelelő technikai feltételeket.

Ennek a munkának - Németh Attila elmondása szerint - éppen abban a fázisában járnak, hogy a hibákat felismerték és dönteniük kell a további útról. Látszik, hogy a tervszerű munka meghozza a gyümölcsét, azonban a csapat körüli stáb kiegészítésre szorul, mivel a jelenlegi segítők nem nagyon tudnak több munkát bevállalni. A céljuk viszont nem változott, miszerint újra rang legyen Vasváron sportolni és megyei szinten is be szeretnék bizonyítani, hogy helyes úton járnak a labdarúgás terén.

Dokey

Program
2019. december 11. szerda
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)