Civil szervezetekkel találkozott a polgármester

2014. február 02. 09:12:28  nyomtatási kép

Civil szervezetek vezetőivel találkozott Kovács Tilda, Vasvár polgármestere január 20-án. Közel 30 egyesület kapott meghívást a programra. Az év eleji fórum megszervezése már évtizedes hagyomány a városban.

A városvezető az egyesületi képviselőket sok más mellett Vasvár idei fejlesztéseiről és a várható programjairól tájékoztatta. A találkozót egyben a köszönet jegyében is szervezte a város. Vasváron közel 60 bejegyzett szervezet van. Ebből 25-30 harminc egyesület aktív és a város rendezvényeinek szervezésében segít rendszeresen és önkéntesen. Így volt ez a tavaszi, nyári rendezvényeken és a decemberi, négy hétvégés adventi programsornál is. A város ennek a munkának a köszöneteként adott fogadást a Tretter-ház, Békeházban az egyesületek képviselőinek.

Az évben egyébként ez volt az első hivatalos fórum, ahol a vasvári városvezetés az idei beruházásokról tájékoztatott. Kovács Tilda polgármester az idei tervek közt elsőként az Egészségház beruházásról beszélt a grémium előtt. A komplexumot a tervek szerint az év közepén adják át. Az egészségház ugyan pályázati pénzből épül, ám annak udvarát, az úgynevezett Árpád teret önerőből kell felújítania a városnak. Készülnek majd pakolók, és zöldövezet is kialakítanak a téren, valamint az épülethomlokzatok is megújulnak. Külön hangsúlyt kap az évben a szentgotthárdi csata és a vasvári béke 350 éves évfordulójának megünneplése. Ezt a két város közösen szervezi majd. Az idei tervek köz szerepel még a város útjainak felújítása a csatornázás után. Azoké, amelyekre a múlt évben már nem jutott idő. A temető kerítés-rendszerét is újjáépítik az év végéig. Különlegességnek számít a Tretter-ház, Békeház kiállításainak kibővítése. A többi közt a bécsi levéltárban őrzött vasvári békedokumentumok másolata kerül a vasvári tárlókba valamint híres békekötések történeteinek megfilmesített változatát, dokumentarista elemzését nézhetik meg a látogatók a Tretter házban. Ez az elképzelés is szerepel az idei tervek közt. A polgármester tájékoztatója után a civil szervezetek vezetői, képviselői is ismertették az idei évre tervezett programjaikat. A civil találkozó egyik erénye már több éve, hogy ilyenkor a városi nagy rendezvénynaptár is kinyílik. Itt minden szervezet pontosan beírathatja előzetes tervei alapján, mikor, milyen napon tervezi programjait. Ez egyrészt hasznos, mert a civilek tájékozódnak egymás rendezvényeiről. Hasznos azért is, mert mindegyik szervezet széles társadalmi réteget képvisel a városban, így a találkozón kapott információk továbbadása hatékony. A fórum és egyeztetés kiküszöböli továbbá a rendezvények úgynevezett egymásra szervezését. Hiszen, ha több program kerülne egy napra, az szétforgácsolná az erőforrásokat és a közönséget is megosztaná. Sok más mellett ezekért hasznos a vasvári civil szféra januári, rendszeres találkozója.

 

 

Program
2021. február 26. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)