Márciusi ajánló: megemlékezés, koncert, bál és ünnepi készülődés a programok között

2013. március 03. 19:05:35  nyomtatási kép

Csiribiri torna


Március 5-én, kedden 10 - 12 óráig Csiribiri tornára várja a kicsiket és a szüleiket Rózsás Kati. A rendezvénynek a városi könyvtár ad otthont.

Nőnapi Operett Gála

A Pesti Magyar Operett Színpad Nőnapi Operett Gáláját március 10-én este 19 órától a Nagy Gáspár Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők. Sztárvendég: Kalocsai Zsuzsa.

Ki a civil?


Március 12-én 16 óra 30-tól kerül sorra a Ki a civil? Mi a civil? fórumsorozat következő állomása.

Babadélelőtt a könyvtárban

Március 13-án, szerdán 9-től 12 óráig Babadélelőtt a városi könyvtárban, melynek keretében a játék és az egymással való ismerkedés mellett nemezlabda készítésére is lesz lehetőség. Az intézmény munkatársai szeretettel várják a babákat és az anyukákat, apukákat egy játékos délelőttre.

Témanap a Kneipp jegyében

Egészségnapot szervez a Vasi Hegyhát Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület és a Vasi Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás Vasváron a Békeházban. Március 13-án, szerdán 14 órára várják az érdeklődőket, ahol Fukszberger Imre társulási elnök köszöntője után egy, a Kneipp módszert taglaló kiadványt mutatnak be, majd a gyógynövények gyógyító erejéről és az öngyógyítás mechanizmusáról tart előadást dr. Borcsányi-Andits Mónika orvos, természetgyógyász. Az egészségmegőrző táplálkozásról Némethné Tóth Márta dietetikus, táplálkozási tanácsadó beszél az érdeklődőknek. Végül az egészségturizmus, egészségmegőrzés összekapcsolásának hegyháti lehetőségeit veszik számba a megjelent turisztikai szakemberek.

Margaréta Mesebérlet


Március 14-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor és délután 14 óra 30-kor a Margaréta Mesebérlet következő előadását tekinthetik meg az érdeklődők a kulturális központban. A Fehérlófia című zenés bábjáték a pápai Pegazus Színház előadásában kerül színre.

Emlékezés fáklyás felvonulással

Március 14-én, csütörtökön este fél hétkor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékezik a kisváros közössége. A résztvevők a Béke úti óvodától a Március 15. térre vonulnak égő fáklyákkal, majd az emlékezés virágait helyezik el az emlékműnél. A megemlékezés a Nagy Gáspár Kulturális Központban folytatódik. Ünnepi beszédet mond: Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége, Vasvár város díszpolgára. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Kardos László Általános Iskola diákjai.

Vasi természettudósok arcképcsarnoka a Castrumon


Vas megye természettudósainak arcképcsarnoka (Élettudományok, földtudományok, fizika, csillagászat, határtudományok, honismeret) címmel nyílik vándorkiállítás a Nagy Gáspár Kulturális Központ Castrum Galériáján március 14-én (csütörtökön) 19 órakor. A félszáz plexikarcot készítette: Simon Gyula. A kiállítást megnyitja: Dr. Mészáros Ferenc, a Magyar Természettudományi Múzeum nyugalmazott főigazgató-helyettese. Közreműködik a Kalinkó Népdalkör. A kiállítás április 20-ig tekinthető meg.


Ismerős Arcok-koncert

Március 15-én, 20 órától ismét Ismerős Arcok-koncert a kulturális központban. Jegyek elővételben már kaphatók március 12-ig (limitált darab) 3000 forintért, március 13-tól pedig 3500 forintért.

Csiribiri torna

Március 19-én, kedden 10-től 12 óráig Csiribiri torna Rózsás Katival a városi könyvtárban.

Mesék gyertyafénynél


A Mesék gyertyafénynél sorozat következő állomása március 22-én 18 órától kerül sorra. A programsor szervezője a Vasvári Játékszín.


Rendhagyó történelemórák


A rendhagyó történelemórák következő előadását március 22-én 17 órától hallhatják az érdeklődők. Barbalics Imre János történész ekkor Erdély címere, székely zászló és himnusz címmel tartja rendhagyó történelemóráját. A következő előadás április 5-én 18 órától Pénzeink elnevezése címmel kerül sorra.


Várszegi Tibor pódium előadása


Március 26-án 19 órától  A bot - Várszegi Tibor pódium előadása várja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Kulturális Központ Színpadán.  Belépő: 1000 Ft (maximum 60 főig). A 2012-2013-as felnőtt színházi bérlettel rendelkezők március 10-ig elővásárlási jogot élveznek.

Kismamák klubfoglalkozása

Március 28-án, csütörtökön 9:30-tól 11:30-ig a Térségi kismama klub foglalkozása várja az érdeklődőket a városi könyvtárban.

Húsvétváró játszóház

Március 29-én, pénteken 13-tól 17 óráig a hóvégi játszóház keretében húsvéti ajándékkészítő kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket a könyvtárban. E délutánon lehetőség nyílik tojásfestésre, díszítésre és húsvéti ajándékok készítésére is, valamint a rejtvényfejtők jutalmazására is ekkor kerül sor. A szervezők kérik, hogy tojást mindenki vigyen magával a foglalkozásra.

Húsvéti sportbál

A Vasvár Városi Sportegyesület március 31-én, húsvét vasárnapján Sportbáljába invitálja a kisváros közösségét. A rendezvénynek 19:30 órai kezdettel a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont. Büfé: Palazzo Café, Zene: Mc Arnie & László Tomi. Kapunyitás: 18:30 óra. Belépőjegy 2000 Ft, jegyek igényelhetők: Palazzo Café, Vasvár és Németh Attila (+36-30-8414472). Tombolatárgy-felajánlásokat mindenkitől szívesen fogad az egyesület. A rendezvény bevételét a szervezők a Vasvár Városi Sportegyesület működésére fordítják.

Program
2019. október 22. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
20
22
24
25
26
28
29
30
31
Időjárás
15 órakor Vasváron
17.3
82 %
páratartalom
Szél:
1.1 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)