Októberi ajánló: megemlékezések, koncert, fesztivál a programok között

2012. szeptember 26. 20:15:29  nyomtatási kép

„Együtt a békés Európáért”

Szeptember 28-án a Békeház ad otthont a „City Cooperation – 24 város” együttműködésének keretében megrendezésre kerülő Fesztivál Napnak. „Európai fordulat 1664 – Béke és békés egymás mellett élés gondolata az európai fiatalság körében” mottó jegyében életre hívott rendezvény délelőtt tíz órakor az 1664 méteres békefutással indul, majd 10.45-kor kiállítás megnyitóval és díjátadóval folytatódik. A vendégeket köszönti, a kiállítást megnyitja: Kovács Tilda polgármester. Délután egy órakor a kulturális csoportok bemutatkozása, illetve gasztronómiai és helyi termékek bemutatása kerül sorra, majd városnéző sétával zárul a nap. Rossz idő esetén a kulturális program a Nagy Gáspár Kulturális Központban kerül megrendezésre.

A békekötés művészete – előadás a múzeumban

Szeptember 28-án 17 órakor Vasvár Város Önkormányzata, a Vas-Vár Örökség Népfőiskola, és a Vasvári Múzeum vendége lesz Jean – Pierre Bois, a Nantes-i Egyetem professor emeritus tanára, történész, aki – tolmács közreműködésével – A békekötés művészete címmel tart előadást a múzeum könyvtártermében. Közreműködik: Tóth Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Októberi könyvtári programok: Összefogás a könyvtárakért programsorozat

Az összefogás a könyvtárakért programsorozat jegyében október 2-6. között megannyi színes rendezvény várja az érdeklődőket a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban.

Október 2-án, kedden 10.30–tól Papírszínház várja az első osztályos tanulókat Bojnécz Katalin közreműködésével.

Október 3-án, szerdán 10.30 –tól Óvodás csoport ismerkedhet a könyvtárral.

Október 5-én délelőtt 10 órakor Tűzoltóság és a gyerekek címmel a tűzoltó munkájával ismerkedhetnek a gyerekek. Ugyancsak október 5-én, pénteken 15.00 órától Vasvár szeretlek! vetélkedő várja az érdeklődőket.

Október 6-án, szombaton 16 órától Nagy Tamás tart előadást a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban Kerékpártúra Törökországban – másképp, mint egy átlagos turista címmel. A vetítettképes élménybeszámoló Isztambul, Ankara, Sós tó, Munzur Vadisi Nemzeti Park, Nemrut és a Süphan vulkán tájain kalauzolja végig a hallgatóságot, betekintést ad a zaza és a kurd népcsoportok mindennapjaiba.

Október 1-én a könyvtár szakmai továbbképzés miatt zárva lesz.

Továbbá e napok alatt is látogatható a Fábián Tamás Ásványmúzeum és Emlékkiállítás.

A vértanúkra emlékeznek

Október 5-én, pénteken az aradi vértanúkra emlékezik a kisváros lakossága. A főhajtás este hat órakor kezdődik a város Fő terén, az 1848/49-es emléktáblánál. Közreműködnek a Kardos László Általános Iskola diákjai. Eső esetén az ünnepi műsornak a Nagy Gáspár Kulturális Központ ad otthont.

Babák délelőttje

Október 9-én, kedden rendhagyó babák délelőttje program várja a babákat és mamákat. Benne: 10 órától Bojnécz Katalin tart Csiribiri tornát.

Kézműves- és játékkuckó

A Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára október 11-én, csütörtökön délután 14.00 órai kezdettel kézműves és játékkuckó foglalkozásra invitálja a gyerekeket. Ezúttal ajándékkártyát készítenek „fröcskölős” technikával, megismerkednek a Varázsfazék című társasjátékkal és X-Box versenyen vehetnek részt az érdeklődők.

Az Ifjúsági Fúvószenekar Templomi hangversenye

A vasvári Városi Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara október 13-án, szombaton 16 órától a vasvári Plébániatemplomban komolyzenei hangversenyt tart. A koncerten közreműködnek a Vasvár Városi Kórus tagjai, valamint a Csörnöc Klarinét-kvartett és a Hegyhát Rézfúvós Együttes. A műsorban Charpentier-, Handel-, J. S. Bach-, Mozart- és Beethoven-művek szerepelnek. A Városi Zeneiskola által szervezett koncertre a belépés díjtalan.

Nyílt nap a szakközépiskolában

Október 17-én 8:30-tól Nyílt Napra várja az érdeklődőket a Béri Balogh Ádám szakközépiskola. E napon a szülők, a diákok személyesen vehetnek rész az iskolai tanórákon, programokon, betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba, részletes tájékoztatást kaphatnak a középiskola képzési kínálatáról.

Nemzetközi Színjátszó Fesztivál

Október 18. és 21. között hívja életre a Nagy Gáspár Kulturális Központ a tizenegyedik Nemzetközi Színjátszó Fesztivált. Az előadásoknak a központ színházterme ad otthont.

A forradalom emlékére

Október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendez ünnepséget a város önkormányzata és a Nagy Gáspár Kulturális Központ. A megemlékezés 17:30-kor koszorúzással kezdődik az 56-os Emlékműnél, majd az emlékezők a kulturális központba vonulnak, ahol ünnepi beszédet mond Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Az emlékező szavak után Kovács Tilda polgármesterasszony átadja a Vasvár Város Önkormányzata által adományozott kitüntetéseket. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Városi Zeneiskola tanárai és növendékei.

„Magyarázom a bizonyítványom” – játszóház a könyvtárban

Október 26-án, pénteken 15.00 órától „Magyarázom a bizonyítványom” című, hónap végi játszóházba várják az iskolás gyerekeket a gyermekkönyvtár munkatársai. A foglalkozáson a játékok és versengések témája az iskolai és mindennapi élet lesz.

Hegyháti Toborzó

A Hegyháti Toborzó november 3-án immár negyedik alkalommal várja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Program
2021. február 25. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)