Becsengettek: harmincöt elsőst köszöntöttek az idei tanévnyitón

2012. szeptember 04. 17:33:50  nyomtatási kép
Szeptember harmadikán tizenhét osztályban 358 gyermek kezdte meg a 2012/2013-as tanévet a Kardos László Általános Iskolában. Az ünnepélyes tanévnyitót augusztus utolsó napján tartották: 35 kisdiák ekkor lépte át először az oktatási intézmény kapuját. 

A nyár utolsó napján hivatalosan is véget ért a vakáció, az iskola aulájában felcsendülő Himnusz jelezte: újabb tíz hónapnyi tanulás vár a vasvári és hegyháti tanulókból álló diákseregre. A tanévnyitó résztvevőit Sejberné Szabó Mariann köszöntötte. Majd a nyári élményeket idézte. Mint mondta: a diákok többsége nyáron sem szakadt el az iskolától. Az alsó tagozatosok közül tizenöten a kistérség tanulói számára szervezett jutalomtáborban vehettek részt. A nagymákfai erdei iskolában szálltak meg, s sok érdekes programban volt részük. Ahogy a felsősök közül is tizenkét tanulónak. Ők az oszkói Hegypásztor kör turistaszállójában töltötték az éjszakákat. Az utolsó nap a Sobri Jóska Kalandparkba kirándultak, s élvezhették a kötélpályákat és a tó hűsítő vizét. Köszönet érte a főszervező Wesselyné Kupi Ildikónak. A szünet második hetében 48 alsó tagozatos, tehetséges kisdiák számára szerveztek háromnapos programsorozatot az alsós tanító nénik. A felső tagozatosok jutalomkirándulásának úti célja pedig Budapest volt. Nem maradt el idén sem a balatoni szabadős tábor. A nyár utolsó táborában augusztusban pedig Bécsben tölthettek egy hetet – szintén jutalomként – a német és angol nyelvet szerető és szívesen is tanuló 4. és 5. osztályos diákok. Eztán a kis elsőket köszöntötte.

- Júniusban elköszöntetek az óvodától, óvónéniktől, dadusoktól. Kinőttétek a székeket, alacsonyak lettek az asztalok, kíváncsiak vagytok egy másik világra. Ma, a tanévnyitón már a tanító nénik, Ildikó és Edit néni és Timi napközis tanító néni köré gyűltök, vár benneteket a szépen feldíszített tanterem, ahol a nyolcadikos diákok köszöntenek benneteket egy kis ajándékkal az ünnepség után. Tegnap egy smaragdfát ültettünk a tiszteletetekre az iskola udvarán. Nyolc év múlva kivágjuk, addigra csodálatos virágokat hoz, vastag törzset, óriási leveleket növeszt. Kívánom nektek, hogy a fához hasonlóan ti is gazdagodjatok a nyolc év alatt – hangzott el a beszédben. Majd Gerencsér Luca mondott verset a legapróbbak nevében. Eztán az igazgatónő szavai a nyolcadikosokhoz szóltak. Mint mondta: a végzősök életük egy nagyon fontos szakaszát zárják ebben a tanévben, kérte őket, mutassanak mindenben jó példát az alsóbb éveseknek. Majd az új tanév változásairól tájékoztatta a résztvevőket. Elhangzott: a harmadikosok immár a nagy épületben dolgoznak együtt új osztályfőnökeikkel, az „a” osztályosok Maráczi Beáta, a „b” osztályosok pedig Botfa Istvánné Erika nénivel, a testnevelés órán pedig Szakályné Pados Edit nénivel és Sejberné Szabó Mariannal. A negyedik osztályosok órakeretben is tanulhatnak idegen nyelvet. Az 5.a osztályt Tüskés Marianna, az 5.b osztályt pedig Ódor Anna tanárnők irányítják majd osztályfőnökként. Az alsó és felső tagozat közti átmenetet segíti a tanulásmódszertan tantárgy, melyet idén vezet be az intézmény a 4. és 5. évfolyamon Tüskés Marianna tanárnő irányításával. A 6. osztályosok választhatnak második idegen nyelvet. A 6.b osztály pedig új osztályfőnököt kap Kolozsi-Gángó Ildikó személyében, ugyanis Pappné Bem Gabriella e tanévtől igazgatóhelyettesként segíti az iskolai munkát. A hittan tantárgy oktatását Keresztiné Lennert Gabriella és Szakál Szilárd atya fogják ellátni.

Eztán ünnepélyes pillanatok következtek. Az igazgatónő két jubiláló, harminc éve tanító pedagógust köszöntött.  Pál Katalin matematika, fizika, számítástechnika szakos tanárt, aki 1988 óta dolgozik az iskolában. A korábbi években osztályfőnökként végezte nevelő munkáját. 2006-tól rendszergazdaként fogja össze a számítástechnikával kapcsolatos feladatokat. A versenyeken az általa felkészített gyerekek kiemelkedő, többen országos eredményt értek el. Az intézmény honlapját rendszeresen frissíti, s az iskola életét is általában az ő kiváló fotóival mutatják be. Minden évfolyam számára elkészített egy matematikai gyakorló programot, mely nagymértékben segíti a tanulók felkészülését és gyakorlását. Szintén köszöntötték Pappné Bem Gabriella tanárnőt. 1982-ben tanítóként kezdte pedagógusi munkáját. Majd elvégezte az ének-zene szakot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, s 1988-tól a felső tagozatosokat tanította a művészet eme ágára. 1990-től vezeti az iskolai kórust, mellyel rendszeres szereplői az iskola és a város rendezvényeinek is. 2000-ben aranyminősítést nyert el a gyerekekkel. A Megyei Műdaléneklési Versenyeken a felkészített növendékek rendszeresen arany, ezüst minősítést kapnak. 1996-tól az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. A tehetséggondozó tábor alapító tagja. Az Iskolaszék munkájában társelnökként tevékenykedik. A Vasvári Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának tagja. Hosszú évek óta osztályfőnök, s e tanévtől igazgatóhelyettesként dolgozik az intézményben.

Majd Tóth Balázs alpolgármester úr méltatta a szintén jubiláló igazgató, Sejberné Szabó Mariann 25 éves pályafutását. Az igazgatónő 1993-tól dolgozik az intézményben napközis nevelő, tanító, tanár, diákönkormányzat vezető, igazgatóhelyettesi munkakörökben, s a tavalyi tanévtől az intézmény vezetőjeként. 2001-ben tánc- és drámapedagógusi végzettséget szerzett, majd két évvel később szakvizsgát tett. 2008-ban megszerezte a közoktatási vezetői szakvizsgát is, jelenleg pedig a veszprémi Pannon Egyetemen tanul. Hat évig ifjúsági referensként is segítette a gyerekek, fiatalok tevékenységét, pályázatokat koordinált, rendezvényeket szervezett. A Városi Gyermek és Ifjúsági Nap kitalálója, főszervezője. Az általa vezetett tánccsoportok produkciói számos városi, térségi rendezvény színvonalát emelték. Munkája elismeréseként 2006-ban megkapta a Vas Megye Közgyűlése Ifjúsági Tagozata elismerő kitüntetését, 2007-ben pedig a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület – Közösségi Kultúráért díját.

Majd a köszöntők után az igazgatónő hivatalosan is megnyitotta a 2012/2013-as tanévet, s szeptember harmadikán - az alsóújlaki tagiskolával együtt - 17 osztályban, öt napközis csoportban kezdődött el a nevelő-oktató munka.


Program
2021. április 16. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)