Iskolába hívogató és továbbtanulási börze, avagy mozgalmas március az általános iskolában

2012. március 29. 17:26:26  nyomtatási kép

A hagyományos Zrínyi Ilona matematikaversenyre iskolánkból 50 tanuló jelentkezett. A nevezési díj egy részét a Vasvári Gyermekekért Alapítvány fizette be. A megyei eredményhirdetésre évfolyamonként 20 tanulót hívnak be. Büszkék vagyunk és gratulálunk, hogy a szombathelyi SEK dísztermében két Kardos diák − Antal Botond 3.b és Tóth Petra 5.a osztályos tanuló − díjazottként vett részt. A felkészítő pedagógusok Németh Éva és Laczó Zoltánné.

Február végén tartottuk iskolánkban a hagyományos „Iskolába hívogató” nyílt napunkat. Vártuk a leendő elsősöket. A szülők a lurkókkal együtt megtekinthették az intézményt, megismerkedtek a leendő tanítóikkal, tanáraikkal. Magyar és matematika bemutató órát láthattak. A játékos, interaktív foglalkozások kapcsán tanulhattak angolul, németül, dolgozhattak az interaktív táblákon. Megismerhették a szelektív hulladékgyűjtők használatát. Énekelhettek, táncolhattak együtt a tanító- és tanár nénikkel. A délelőtt végén a kisiskolások zenés, táncos bemutatókat tartottak, majd sportos játékkal zárult a nyílt nap.

A térség és iskolánk 6-7. osztályos tanulói részére március 6-án megrendeztük „Pályaválasztási börzénket”. Sejberné Szabó Mariann intézményvezető köszöntője és Tüskés Marianna pályaválasztási felelős tanár technikai eligazítója után a meghívásunkat elfogadó szombathelyi, zalaegerszegi, körmendi, kőszegi, csepregi, szentgotthárdi, vasvári középiskolák berendezkedhettek egy-egy helyszínen, s az érdeklődő általános iskolásoknak s szüleiknek bemutatták intézményüket, profiljukat, tagozataikat.

A március 15-i ünnepségen a hagyományokhoz hűen iskolánk 4. évfolyamos tanulói szerepeltek. Műsorukban felelevenítették 1848. március 15-e jelentősebb eseményeit, mozzanatait. Megemlékezésüket előadták az Idősek Otthonában is. A műsort betanította Botfa Istvánné és Maráczi Beáta tanítónők.

Iskolánk néhány tanítója és tanára ellátogatott a veszprémi Báthory István Általános Iskolába.

Az intézmény ugyanis a „Kék madár” személyközpontú pedagógiai program 20. évfordulója alkalmából bemutató órákat és konferenciát tartott.

A szezon zárása alkalmából 2012.március 24-én, szombaton jó hangulatú korcsolyadélutánt szerveztünk a zalaegerszegi jégcsarnokban a tanulók, szülők és tanárok részvételével.


                        Összeállította: Sejberné Szabó Mariann

Program
2019. október 22. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
20
22
24
25
26
28
29
30
31
Időjárás
15 órakor Vasváron
17.3
82 %
páratartalom
Szél:
1.1 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)