Mozgalmas február az általános iskolában

2012. március 06. 16:43:47  nyomtatási kép

Karneváli hangulat, szülői bál és versenyek a programok között

Idei évben a farsangi rendezvények sorát a Szülői Közösség Iskolabálja nyitotta február 11-én. Az aula egy időre átváltozott narancssárgába pompázó bálteremmé. A már szokásos módon az ajtóban Birkás István által felajánlott pálinka fogadta az érkező urakat és egy kedves gyűrű a hölgyeket.

Vincze Zsoltné, a SzK elnök köszöntötte a vendégeket, megköszönve a segítő kezeket, s tombola-felajánlásokat. Ezt követően átadta a szót az intézmény vezetőjének Sejberné Szabó Mariannak, aki köszönetet mondott a tantestület nevében a meghívásért, s jelképesen átadta a pedagógusok ajándékát: Szakályné Pados Edit tanárnő 4. osztályosoknak betanított táncprodukcióját, Kapornaki Júlia szavalatát és a Pappné Bem Gabriella tanárnő vezette pedagóguskórus bemutatóját. A befejező szám előtt az intézményvezető elmondta, hogy a tantestület díjat alapított, melyet minden évben ezen a bálon szeretnének átadni azoknak a szülőknek, akik az iskola rendezvényeit, programjait, életét segítik. A „Gyermekeinkért” díjat Sejberné Szabó Mariann 2012-ben két nagymamának: Mozsár Józsefné Anikónak és Béres Tiborné Marikának adta át, megköszönve a fáradozásukat, munkájukat.

Majd a táncos lábú tanulók felkérve a város, az iskola és a Szülői Közösség vezetőit a hagyományos bécsi keringővel megnyitották a bált, ami aztán hajnalig tartott.

A vacsoráról az Atroplusz Kft, a zenéről a Kócos Ördögök gondoskodott, míg büféről Baranyai József, aki bevételének jelentős részét minden évben felajánlja az iskolának.


A felső tagozatosok farsangja 16-én, csütörtökön volt. Minden osztály egy-egy táncprodukcióval készült, melyet a zsűri értékelt és díjazott is az alábbiak szerint:

1. helyezett     5.b osztály (osztályfőnök: Pappné Bem Gabriella)

2. helyezett    6.a osztály (osztályfőnök: Dienes Zoltán)

2. helyezett    8.b osztály (osztályfőnök: Tüskés Marianna)

3. helyezett     7.b osztály (osztályfőnök: Siposné Káldy Gyöngyi)


Különdíjat kapott fergeteges bemutatójáért: Árvai Bence és Kiss Erik.


A farsangi rendezvények sorát az alsó tagozatosok karneválja zárta február 18-án.

Az intézmény vezetője Sejberné Szabó Mariann és négy jelmezbe öltözött kis elsős köszöntötte a vendégeket. A jelmezes felvonulás után következtek a bemutatók. Elsőként a Török Ildikó tanítónő vezette 2.b osztály, majd a Papp Zsuzsanna vezette 1.a osztály vidám, farsangi műsora. Ezt követte a 3. osztályosok country tánca Módli Istvánné és Németh Éva tanítónők vezényletével, majd a kis színjátszók produkciója Süle Erika és Kovácsné Németh Edit tanítónők irányításával. Végül a 4. osztályosok táncbemutatója került sorra Szakályné Pados Edit tanárnő vezetésével.

A tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő családi, zenés, táncos versenyek sem maradhattak el Pappné Karvalics Gyöngyi tanítónő irányításával.

A büfében pedig az édesszájúak vásárolhattak finom, különleges süteményeket, melyeket a szorgos anyukák, nagymamák készítettek.


Kistérségi atlétika verseny is zajlott a farsangi hetekben, melynek eredményeiről a későbbiekben számolunk be.

A már hagyományos Zrinyi matematikaverseny területi fordulóját pedig február 17-én délután rendezték meg a környékbeli iskolák tanulóinak részvételével.

Program
2020. szeptember 27. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)