Márciusi ajánló: megemlékezések, előadások a programok között

2012. február 29. 19:19:23  nyomtatási kép

Játékkuckó a könyvtárban

Március 8-án, csütörtökön délután 15 órától kézműves- és játékkuckó foglalkozás várja a gyerekeket a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában.  

Babák délelőttje

Március 14-én, szerdán délelőtt 9-től 12 óráig ismét babadélelőtt várja a babákat és mamákat a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban.   

Ismerős Arcok koncert

Március 14-én, szerdán este nyolc órától az Ismerős Arcok ad koncertet a Nagy Gáspár Kulturális Központban.  Hét órától színpadon: a Csillagösvényen zenekar. Jegyek elővételben a kulturális központban válthatók. Belépődíj március 13-ig: 3.000 Ft., a helyszínen: 3.500 Ft.

Emlékezés fáklyás felvonulással

Március 15-én, csütörtökön az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezik a kisváros közössége. A résztvevők este fél hétkor a Béke úti óvodától a Március 15. térre vonulnak égő fáklyákkal, majd az emlékezés koszorúit helyezik el az emlékműnél. A tisztelgés este hét órakor a Nagy Gáspár Kulturális Központban folytatódik. Ünnepi beszédet mond: V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Majd "Hazám, hazám" címmel - ünnepi koncert, melyben közreműködnek: Csányi Valéria zongoraművész, Csévi Flóra, hegedűművész, Kassay István zongoraművész, Szakács Ildikó operaénekes, Szarvas József színművész, Valter Ferenc operaénekes. A megemlékezésen közreműködnek: Vas Megyei Lovas Turisztikai és Lovas Kultúra Hagyományőrző Egyesület a 11-es Huszár Ezred egyenruhájában, Vasvári Fúvós Zenekar - Vezényel: Komor András, Kalinkó Népdalkör.

Operettgála Oszvald Marikával

A Pesti Magyar Operett Színpad előadásában nőnapi operettgála várja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Kulturális Központban március 17-én este hét órától. Sztárvendég: Oszvald Marika, az operett nagyasszonya. Jegyek elővételben a helyszínen már kaphatók.

Tizenkét mesterség -tizennyolc alkotó

Március 19-én, hétfőn nyílik meg a kulturális központ Castrum Galériáján a Népi Design című kiállítás. Várják Önt:- Konczér Katalin, a Zala megyei Közművelődési Intézet igazgatója, Dala Hajnalka, projektmenedzser, a Kalinkó Népdalkör és az alkotók. A rendezvényt a Szlovénia-Magyarország Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, Kézműves Akadémia (SL-HU-1-1-004) projekt keretében hívja életre a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány.

Mesebérlet

A Mesebérlet-sorozat meglepetés mozija a víz világnapja alkalmából március 22-én (csütörtök) 10 és 15 órakor várja az érdeklődőket a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Internet-Fiesta

A Dr. Bendefy László Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Internet-Fiesta országos programsorozatához, így március 23-30. között e témakörökben kiemelt segítségnyújtással és tájékoztatással várják a könyvtárlátogatókat. A könyvtár dolgozói segítséget nyújtanak többek között az internetes munkakeresésben, az önéletrajz és motivációs levél szerkesztésében, a pályaválasztási oldalak elérésében, az E-ügyintézésben, az internetes tájékozódás, önképzés nyelvtanulás lehetőségének kihasználásban, a szótárak, nyelvi tesztek elérésben.

A vidékfejlesztés új irányai

Március 23-án 17 órakor a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár tart előadást "A vidékfejlesztés új irányai a Darányi-terv szerint" címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Monodráma egy felvonásban - hat képben

Állok Istenért, Egyházért, Hazáért - Mindszenty József oltárköve címmel Tarics Péter monodrámája kerül színpadra a Nagy Gáspár Kulturális Központban március 23-án, pénteken este hét órától. A darabbal a 120 éve született bíboros emléke előtt tiszteleg a szülőföld. Szereposztás: Mindszenty József bíboros: Boráros Imre, Mindszenty édesanyja: Petrécs Anna, bíró: Tarics Péter. Játszódik 1948-tól 1975-ig, Esztergomban, Budapesten - az Andrássy út 60-ban -, Püspökszentlászlón és Felsőpetényben, a Parlamentben, a budapesti utcán, a budapesti amerikai nagykövetségen, Bécsben és Belgiumban.

Hó végi játszóház

Március 30-án, pénteken 15.00 órától hó végi játszóházba várják az érdeklődőket a városi könyvtár gyermekkönyvtárának munkatársai.  A délután ezúttal is érdekes vetélkedőket és jutalmakat tartogat a résztvevőknek.  

A színpadon a Csíksomlyói magyar passió

Március 31-én, szombaton este hét órától a győri Forrás Színház előadásában Katona Imre: Csíksomlyói magyar passió című művét láthatják az érdeklődők a Nagy Gáspár Kulturális Központ színháztermében.

Program
2019. május 26. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
15
19
20
21
22
23
24
27
28
30
31
Időjárás
11 órakor Vasváron
22.4
57 %
páratartalom
Szél:
2.7 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)