Rajzlapon az anyai szeretet

2011. december 20. 17:43:09  nyomtatási kép

"Akitől az életemet kaptam, aki felnevel" - címmel hirdetett alkotói pályázatot a Napsugár Nyugdíjas Klub a Nagy Gáspár Kulturális Központtal karöltve. December 15-én a "megörökített" édesanyák és az ifjú alkotók gyűrűjében a beérkezett művekből tárlat nyílt, majd a jutalmak mellett átadták a rajzokat felvonultató kiadványt is.

A résztvevőket a pályázat védnökei: Kovács Tilda óvodapedagógus, a város polgármestere, Horváthné Tóth Mária, pedagógus, a Kardos László Általános Iskola igazgatója és Gergye Rezső tanító, a kulturális központ igazgatója köszöntötte. Az intézményvezető elmondta: ahogy egy édesanya nem tudja, és nem akarja gyermekei szeretetét rangsorolni, úgy ők sem tették ezt a szebbnél szebb alkotásokkal. Kovács Tilda köszöntőjében hangsúlyozta: örül annak, hogy ilyen sok vasvári kisgyerek ragadott ceruzát, s készített rajzot e témában. Hozzátette: meggyőződése, ha a család összetart, akkor lehet akármilyen nagy válság, baj, az együtt átvészelhető. Az édesanyák felelőssége ebben óriási. Hogy ezt a feladatot milyen nagyszerűen teljesítették, az tükröződik a beérkezett rajzokon, kiállított alkotásokon, melyek egytől egyig az anya-gyermek szeretetkapcsolatról tanúskodnak. Majd az ifjú alkotók a védnököktől átvették jutalmukat és a rajzokat tartalmazó kiadványt. A rendezvény zárásaként Horváthné Tóth Mária kiemelte: jópár hónappal ezelőtt, mikor az iskolába megérkezett e pályázat felhívása, nem is remélte, hogy ilyen népes csapattal fog itt találkozni. Mint mondta: az anya-gyermek közötti szeretetkapcsolatot nehéz szavakba önteni, beszéljenek inkább a képek, s meséljenek az édesanyákról, akik nemcsak nevelik a gyermekeket, nemcsak a kezüket fogják, de eközben dolgoznak is azért, hogy a mindennapokhoz szükséges javakat előteremtsék.  

A színvonalas szervezést, a program lebonyolítását és a pályázat gondozását G. Szakály Georginának köszönhették a résztvevők. A beszédes alkotások megtekinthetőek a Nagy Gáspár Kulturális Központban, illetve az intézmény honlapján.  -vv-


Program
2019. július 22. hétfő
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
11 órakor Vasváron
26.2
53 %
páratartalom
Szél:
3.3 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)